Karin van Deelen-Wortman

Stationsstraat 32
6881 WB Velp

Mijn social media:

Linkedin

Karin van Deelen-Wortman

In-essentie, praktijk voor craniosacraal therapie, lichaamsgerichte therapie en supervisie

Stationsstraat 32, 6881 WB Velp


Bewegen doe je vanuit wie je bent     

Al van kinds af aan ben ik geboeid door mensen en door wat hen beweegt. Via de fysiotherapie ben ik verder op zoek gegaan naar methodieken waardoor ik dat 'bewegen' kon leren begrijpen en die heb ik gevonden in de craniosacraal therapie en de lichaamsgerichte psychotherapie. Bewegen doe je vanuit je gevoel. De vrijheid hebben om te kunnen bewegen vraagt dat je in contact met jezelf, met je essentie, je eigen kern kunt zijn en misschien ook wel durft te zijn. Dat fascineert me: wat voel je, wat beleef je, wat heb je nodig om in vrijheid te kunnen bewegen, om te doen wat jou goed doet, om te kunnen dansen in het leven? Kun jij jezelf ontmoeten en wil je dan ook ont-moeten?  Het pad naar binnen leidt dan vaak tot een prachtige weg naar buiten. Ik loop een stukje met je mee. We nemen jou en je ervaringen serieus. In de begeleiding ben ik inlevend, waar nodig confronterend, geef ik veel veiligheid en er is ruimte voor humor.

Je bent van harte welkom!

Craniosacraal therapie en lichaamsgerichte therapie

Blij zijn met jezelf

Een knoop in je maag, een brok in je keel? Wat je voelt en wat je beleeft, merk je in je lijf. Ben jij blij met jezelf? Ken je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt? Heb je lichamelijke klachten waar je geen grip op krijgt? Heb je moeite met iemand in je directe omgeving zoals ouders, je partner, één van je kinderen, een vriend of vriendin? Misschien heb je iets meegemaakt waar je nog steeds last van hebt. Allemaal redenen om misschien eens aan jezelf te werken. Ik gebruik je lijf steeds als ingang. Daar liggen al die onbewuste patronen opgeslagen. Door iets nieuws te ervaren, kan iets nieuws ontstaan. Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen voor bepaald gedrag of het te laten, doordat je ontdekt hebt vanuit welke drijfveer je reageert. Mechanismes die je jezelf als kind hebt aangeleerd heb je nu vaak niet meer nodig. Je zult merken dat dat veel ruimte geeft en dat je kunt groeien in jezelf en in je relaties.

Ervaringsgerichte supervisie   

Leren van jezelf en van anderen

In supervisie ga je zien hoe eigen overtuigingen, eigen patronen of eigen pijn je belemmeren in de effectiviteit van je werk. Het is een uitdagende manier om naar jezelf te kijken en van jezelf te leren. Supervisie kan individueel maar is nog leuker in een groep van twee of drie supervisanten. Naast het werken met de inbreng kijken we naar de interactie binnen de groep. Je neemt jezelf namelijk overal mee naar toe. Dus hoe je als mens in je werk staat, wordt vanzelf ook zichtbaar in de supervisiegroep. Verder leer je dan niet alleen van jezelf maar ook nog van elkaar.

Ook iets nieuws leren is bewegen

Naast therapeut, supervisor en opleidingssupervisor in het HBO ben ik ook docent aan het Upledger Instituut voor craniosacraal therapie. Ik ontwikkel en geef daar cursussen en trainingen op het gebied van lichaamsgericht werken. 

 

 


Overzicht: