Lodewijk Reijers

St. Jansgildestraat 4
7037DK Beek (gemeente Montferland)

Lodewijk Reijers

Bureau de Reiger

St. Jansgildestraat 4, 7037DK Beek (gemeente Montferland)


Je zoekt hulp bij persoonlijke problemen (*) of bij je persoonlijke ontwikkeling, maar weet niet hoe nu verder?

(*) Piekeren, moeilijk keuzes kunnen maken, angstig, onzeker, stress, niet lekker in je vel zitten, depressief, burn-out, slecht slapen, veranderingen……

Ik help je in je eigen kracht te komen, rust te vinden, je  gewoon lekker in je vel te voelen en om te gaan met verandering telkens wanneer de omstandigheden dat vragen.
Ik ga samen met jou op zoek naar de onderliggende, onbewust aansturende energie van jouw vragen. Het inzicht dat voortvloeit uit dit proces zorgt voor duurzame effectieve oplossingen.  

Werkwijze
De technieken die ik als analytisch therapeut of coach inzet, hangen af van wat past op dat moment. In principe werkt de analytisch therapeut met inzichtgevende en integratieve methodieken.

Cognitief gedragsmatige oplossingen zijn uit praktische overwegingen soms zinvol, maar leveren vaak slechts een tijdelijke verbetering. Afhankelijk van wat nodig is kunnen evenwel op bepaalde momenten ook cognitieve en/of gedragsmatige technieken worden ingezet.

Naast de gesprekstechnieken wordt er gewerkt met  werkvormen als droomanalyse, actieve imaginaties en creatieve uitingsvormen. De technieken zijn er op gericht om de kwaliteiten, onbewuste aansturende energieën en drijfveren helder te krijgen.

Duurzame verandering
Analytische therapie of coaching op basis van dieptepsychologie pakt problemen aan bij de wortels. Daardoor is het zeer effectief en heeft het een langdurige werking. Psychische klachten en levensproblemen zijn meestal een gevolg van onbewuste innerlijke conflicten. De therapie/coaching is gericht op het ontdekken van die onbewuste oorzaken om daarmee een nieuw evenwicht te vinden dat mee kan bewegen in de toekomst.

Frequentie en duur
De frequentie van de gesprekken stellen we samen in overleg vast.
De duur vaneen traject is afhankelijk van de complexiteit van jouw vraag en jouw persoonlijke doel.
Iedere sessie neemt 1 tot 1,5 uur in beslag.

Wie ben ik?
In dit proces ga ik samen met jou, vanuit enthousiasme en professionele oprechte betrokkenheid, jouw mogelijkheden voor verandering en verbetering zoeken en je helpen om een door jouw gekozen veranderingsproces inzetten. Mijn diverse professionele activiteiten kennen één gemene deler en dat is de integratie van hoofd en hart, het bewuste en het onbewuste en de integratie van de  werkelijkheid/feiten en bezieling

Ik ben op vele manieren professioneel actief geweest. Mijn hoofdstudies waren Nederlands Recht (Mr.) en dieptepsychologie (MSc Psychosociale Wetenschappen). Een overzicht van mijn opleidingen, ervaringen en uitdagingen rondom veranderprocessen vanuit juridisch, coaching en psychologisch perspectief zou zeker nog iets meer laten zien van wie ik ben. Maar daarmee is het relevante beeld wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen niet compleet.
Centraal staat namelijk jouw eigen energie en jouw eigen proces.

Ik nodig je daarom graag uit voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek! Bel me gewoon even op of stuur me een berichtje om je vragen te stellen of het maken van een afspraak. 

                                  


Overzicht: