Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Lianne van Rijssel

Praktijk Eigen Aarde


Snaarmanslaan 37
1815SC Alkmaar


Psychologen Nederland

Praktijk Eigen Aarde

Binnen mijn praktijk Eigen Aarde in Alkmaar geef ik lichaamsgerichte integratieve psychotherapie. Mijn specialisaties zijn trauma, PTSS, gehechtheids-problematiek, relaties en religieuze/spirituele ervaringen.

Ik werk voornamelijk vanuit de visie en werkwijze van Sensorimotor Psychotherapy en Internal Family Sytems (IFS) therapy. Daarnaast gebruik ik elementen en technieken uit Somatic Experience, systemisch werk en opstellingen, psychodrama, gestalt, mindfulness, meditatie, focussen, neo-reichiaans ademwerk, yoga en bio-energetica.

Ik houd ervan met helderheid naar mensen te kijken en te communiceren. Mijn kwaliteiten zijn een groot invoelend vermogen, aanwezig blijven in alles wat zich aandient en creatieve en speelse wegen vinden om transformaties te faciliteren.

In mijn leven heb ik verschillende perioden in het buitenland gewoond, waaronder 9 maanden in Ghana (West Afrika) in het kader van mijn Wageningse afstudeeronderzoek naar traditionele geneeskunde. Ik ervoer vrijheid en avontuur, maar ik kwam ook mijzelf tegen binnen culturen met totaal andere gewoonten, normen en waarden. In de loop der jaren verschoof mijn interesse van het concrete reizen naar meer innerlijke ontdekkingstochten.

Ik realiseerde mij dat ‘je thuis voelen’ vooral binnen in jezelf te vinden is. Via verschillende trainingen en opleidingen, waaronder de post HBO opleiding lichaamsgerichte integratieve psychotherapie en de post akademische opleidingen op het gebied van trauma en gehechtheid vanuit het Sensorimotor Psychotherapy instituut werd ik mij steeds bewuster van mijn binnenwereld en durfde ik mij meer en meer over te geven aan de richting die mijn innerlijk weten mij aangeeft. In de momenten van overgave ervaar ik kracht, rust en vertrouwen, een grote liefde voor de aarde en bovenal een diepe verbondenheid met al het leven om mij heen.

Naast het geven van individuele sessies lichaamsgerichte integratieve psychotherapie binnen praktijk Eigen Aarde, ontwikkel en geef ik interculturele communicatietrainingen onder de naam Cultuurspiegel Trainingen. En word ik af en toe nog ingeschakeld als adviseur binnen de door mij opgerichte organisatie Ontmoet Afrika, waar mensen voor een periode van vrijwilligerswerk of stage in Afrika geselecteerd en getraind worden. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Counselling
Dramatherapie
Energetische therapie
Gesprekstherapie
Gestalttherapie
Innerlijk-kind werk
Integratieve psychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Mindfulness
Meditatie
Oplossingsgerichte therapie
Psychotherapie
Psychologie
Regressietherapie
Systeemtherapie
Voice Dialogue
Zijnsoriëntatie
Yoga
Lichaamsgerichte Psychotherapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Slaapproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Depressie
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
Persoonlijkheidsstoornis
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Energie
Vermoeidheid
Hyperventilatie
Emotie
Levensvragen
Angst
Eetstoornissen
Ouderschap
Identiteit (sproblematiek)

Therapeut

Gestalttherapeut
Integratief psychotherapeut
Adem- en ontspanningstherapeut
Zijnsgeoriënteerd begeleider
Lichaamsgericht therapeut
Therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Energetisch
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Dertigers
Jong volwassenen
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Lid van

RBCZ
SBLP

Praktijklocatie

Alkmaar