Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Anja Balemans

Praktijk voor PsychoSociale Hulpverlening


Rithsestraat 249
4838 GB Breda

Praktijk voor PsychoSociale Hulpverlening

Hallo, mijn naam is Anja Balemans en ik werk als psychosociaal therapeut in Breda. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van mantelzorgproblematiek en chronische ziekte.  

In mijn praktijk behandel ik mensen met diverse klachten, zoals mantelzorgproblematiek, eenzaamheid, het gevoel dat anderen je niet begrijpen, onzekerheid, angstgevoelens, burn-out, stress, rouw-en verlies, het omgaan met een (chronische) ziekte en gynaecologische kanker (o.a. Radicale Vulvectomie).

Je hebt een probleem en wilt geen gedoe of vastzitten aan allerlei langdurende trajecten en het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. Je kunt bij mij terecht zonder verwijsbrief van de huisarts. Ook voor losse sessies wanneer je gewoon een luisterend oor nodig hebt en je verhaal kwijt wilt. 

De trajecten zijn vaak kortdurend, maar wanneer het nodig is, dan kan het traject in overleg worden verlengd. 

Een online traject "Online schrijvend begeleiden" behoort ook tot de mogelijkheden. Dit verloopt via een beveiligd cliëntbegeleidingsysteem en in je persoonlijk dossier kun je 24/7 je verhaal kwijt. Zodra je iets hebt toegevoegd aan je dossier ontvang ik hiervan bericht en krijg je van mij binnen 48 uur een reactie en eventueel een nieuwe opdracht.

Ik werk mensgericht en mijn interventies stem ik in overleg met jou af op het probleem dat op dat moment speelt. Ik werk vanuit maatwerk en niet vanuit vastomlijnde behandelprotocollen, want ieder mens is uniek. Je krijgt van mij opdrachten op maat, die je thuis kunt uitvoeren. Doordat jij je verhaal kwijt kunt en je zelf actief aan de slag gaat met jouw probleem, voel je je na een paar sessies vaak al een beetje beter.

Mijn missie is dat jij de regie weer over je leven gaat krijgen, zodat je mij niet meer nodig hebt. Wanneer je na een tijdje toch weer even een "update" nodig hebt in de vorm van 1 of 2 sessies, dan kun je daarvoor ook gewoon bij mij terecht zonder dat je aan langdurige trajecten vast zit.

Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ en dat betekent dat je mogelijk voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking kunt komen via je zorgverzekeraar wanneer je een aanvullende verzekering hebt. Dit gaat niet van je eigen risico af. Je dient vooraf zelf te informeren bij je zorgverzekeraar of psychosociale hulpverlening wordt vergoed.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

 

 


Overzicht Behandelaar

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Hersenletsel
Burn-out / Stress
Rouwverwerking
Emotie
Levensvragen
Angst
Mantelzorgproblematiek
Eenzaamheid
Chronische ziekte
Kanker

Adem- en ontspanningstherapie
Beeldende / Creatieve therapie
Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
EFT - Emotional Freedom Techniques
E-mail therapie
Gesprekstherapie
Mindfulness
Meditatie
NLP
Reiki
RET
Rouwbegeleiding
Transactionele analyse
Lichaamsgerichte Psychotherapie
Autobiografische schrijven

Coach
Counselor
Adem- en ontspanningstherapeut
E-mail therapeut
Psychosociaal therapeut

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Dertigers
Jong volwassenen
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

NFG
RBCZ

Breda

's middags
Buiten kantoortijd: avonden