Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Ingrid Aangenendt

Chakora


Vogelbos 39
4841 EM Breda

Chakora

Wie ben ik? 

Ingrid Aangenendt, geregistreerd psychosociaal therapeut maar ook vrouw, dochter, partner, moeder, coach, bemiddelaar en ervaringsdeskundige. Mijn levenservaring en kennis heb ik samengevat in mijn praktijk Chakora. Vanuit mijn eigen thema's heb ik vorm gegeven aan mijn praktijk. Geïntegreerde en doorvoelde kennis. 
 
De naam Chakora
 
De naam Chakora zet de volheid van het leven in het licht. De naam Chakora symboliseert de weg naar het ervaren van onze eigen volheid. Lees het volledige verhaal achter de naam Chakora op mijn website: www.chakora.nl.
 
Therapie
 
Ik begeleid (jeugdige) vrouwen die hulp zoeken bij overafhankelijkheid, afhankelijkheidsrelaties en/of aanverwante thema's zoals: burn-out, conflicttrauma, omgang met grenzen en intimiteit. 
 
Wat is overafhankelijkheid? 
 
Bij overafhankelijkheid worden eigen grenzen en behoeften onvoldoende gevoeld en erkend. Automatisch worden eigen gevoelens en behoeften opzij gezet, ten behoeve van de gevoelens en behoeftes van de ander. De versmelting (symbiose) vanuit een onbewust verlangen naar eenheid, belemmert de waarneming van deze gevoelens. De eigen identiteit krijgt zo te weinig ruimte om te ontwikkelen.
 
Wat zijn afhankelijkheidsrelaties?
 
Dit zijn relaties waarvan je weet of voelt dat ze niet goed voor je zijn maar waar je je desondanks niet uit los kan maken. Ze hebben veelal een ondermijnende invloed op je persoon of op je zelfvertrouwen. In de relatie raak je jezelf steeds verder kwijt. Kenmerkend is dat de relatie gevoed wordt door angst in plaats van door vertrouwen. Vaak is er sprake van emotionele afhankelijkheid die voor problemen zorgt in de relatie en waar beide partner onder lijden. Het kan gaan om een partnerrelatie, familierelatie of een werkrelatie.

Juist in partnerrelaties komen we heel behoeftige stukken van onszelf tegen. Delen die we nog niet in ons zelf geheeld hebben en aandacht vragen. Buiten onze wil om worden ze voelbaar en/of zichtbaar.
 
Met wat voor klachten kan ik bij jou terecht?
 
Gevoelens van eenzaamheid, niet begrepen voelen, angst om je zonder de ander incompleet te voelen, het gevoel dat je jezelf voorbij loopt/ niet goed voor jezelf kunnen zorgen, veel behoefte hebben aan bevestiging/goedkeuring of juist uit zijn op complimenten, grote onzekerheid, faalangst, moeite met het voelen/ aangeven van (seksuele) grenzen, moeite met intimiteit, gevoel van leegheid, gevoel van energetisch leeggetrokken voelen, burn-out, moeite met het uit en van eigen gevoelens op een beheersbare manier, destructieve relaties en trauma.

Opleidingen en cursussen 
 
Driejarige opleiding professionele communicatie; opleiding waarin diverse therapievormen verwerkt zijn: systemisch werken, gestalttherapie, lichaamswerk, transactionele analyse (TA), neuroliquistisch programmeren  (NLP), Cursus vrouwelijk leiderschap, Opleiding Systemisch werken, Cursus Emotioneel Lichaamswerk, Opleidingsjaar Kunstzinnig Dynamisch Coachen, Opleidingsspecialisatie in individuele begeleiding - Ambacht van het hart, divers energetisch werk o.a. reiki I & II en energetische bescherming en een basisopleiding mediation.

Overzicht Behandelaar

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Relatieproblemen
Kind en jeugd
Depressie
Burn-out / Stress
HSP - Hoogsensitiviteit
Energie
Vermoeidheid
Emotie
Levensvragen
Samengestelde gezinsproblematiek
Ouderschap
Problematiek rondom (vroeg) geboorte
Identiteit (sproblematiek)
Eenzaamheid

Adem- en ontspanningstherapie
Beeldende / Creatieve therapie
Cognitieve (gedrags)therapie
Energetische therapie
Familieopstellingen
Innerlijk-kind werk
Integratieve psychotherapie
Kunstzinnige therapie
Lichaamsgerichte therapie
Mindfulness
NLP
Psychotherapie
Psychosynthese
Relatietherapie
Reiki
Transactionele analyse
Lichaamsgerichte Psychotherapie

Coach
Cognitief (gedrags)therapeut
Energetisch therapeut
Relatietherapeut
NLP Practitioner
Systeemtherapeut
Mediator
Lichaamsgericht therapeut
Gezinstherapeut
Psychosociaal therapeut
Therapeut
Traumatherapeut

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Jong volwassenen
Pubers
Volwassenen

VIT

Breda

's middags
's ochtends
Buiten kantoortijd: avonden