Karin de With

De Stichtse Rand 6
3911JT Rhenen

Mijn social media:

Facebook Linkedin

Karin de With

Beweging en Ruimte

De Stichtse Rand 6, 3911JT Rhenen


Voor wie?

Ik werk in de praktijk met mensen die vastlopen in het contact met de ander of met zichzelf. Bijvoorbeeld mensen die moeite hebben hun grenzen aan te geven, altijd willen voldoen aan de verwachtingen vanuit hun omgeving, meer voor de ander zorgen dan voor zichzelf of slecht hulp kunnen vragen.
Maar ook mensen die onzeker zijn, niet goed weten wat ze willen in werk of relaties, worstelen met de balans tussen verstand en gevoel of moeite hebben met voelen hebben baat bij haptotherapie.
Sommige mensen die bij mij in de praktijk komen hebben al een hele zoektocht achter de rug. Ze weten wel wat ze willen veranderen, maar het lukt niet. Praten alleen helpt niet genoeg. Ik hoor vaak zeggen:  “Ik wéét het wel, maar het voelt nog niet zo”. Ook dan is haptotherapie een uitkomst.

Waarom haptotherapie?

In het contact met de ander en de wereld om je heen, leer je wie jij bent. Ook voel je of je mag zijn wie je bent, je ervaart bevestiging of afwijzing. Elk contact raakt zowel je verstand als je gevoel. Door de ervaringen die je in de loop der jaren hebt opgedaan in verschillende contacten, ben je uitgegroeid tot de persoon die je nu bent. Dus als je wilt veranderen, lukt dat beter als het een gevoelde verandering is, niet alleen een bedachte…… Haptotherapie spreekt verstand én gevoel aan, en richt zich op het bevestigende contact tussen mensen onderling. Het is een ontmoetingsgerichte vorm van therapie.

Hoe werkt het?

In haptotherapie werk je met Positiebepaling en Aanraking. Dat zijn twee werkvormen waarin je echt kunt ervaren en voelen wat het met jou doet als je iets verandert, wat je motivatie en wens tot veranderen versterkt. Als je vastloopt en nog niet weet waarom of waarmee het te maken heeft, gebruiken we Positiebepaling en Aanraking om samen uit te zoeken wat je tegenhoudt en wat jou helpt om wel te groeien, welke bevestiging je nodig hebt.
Als voelen moeilijk is, help ik je (opnieuw) te leren luisteren naar je gevoel en daarop te vertrouwen, zonder je verstand uit te sluiten. Je leert zo jezelf beter kennen en kan steviger voor je eigen keuzes gaan staan.
Alles draait om jouw ontwikkeling. Ik loop een stukje met je mee voor ondersteuning, maar het doel is dat je zelf weer in beweging komt. Daarom kijk ik met respect naar wat je al hebt bereikt, maar ik spreek je ook aan op de mogelijkheden die je nog niet benut.

Liever coaching?

Heb je een meer werkgerelateerde vraag, gewoon iets wat je puzzelt, of wil je wel iets veranderen maar niet in therapie? Je kunt bij mij ook terecht voor haptowandelcoaching. Hierin combineer ik de principes van de haptonomie met beweging (wandelen) om je te coachen naar nieuwe inzichten en ruimte om buiten je bekende spoor te lopen.

Overzicht:

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Burn-out / Stress
Emotie

Therapievorm

Coaching
Haptotherapie

Therapeut

Coach
Haptotherapeut / HaptonoomCategorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Volwassenen

Praktijklocatie

Veenendaal
Rhenen