Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Dr. Fons de Vries

Praktijk Mental Balance


Darthuizerberg 49
3825 BL Amersfoort

Praktijk Mental Balance

Hypnotherapie, relatietherapie, EMDR, PDS-therapie & integratieve psychotherapie voor Amersfoort, Utrecht, Gooi e.o.

Tijdens de Corona-crisis is (mentale) weerstand belangrijker dan ooit. Als u zelf (lichte) infectieverschijnselen vertoont is een face-to-face therapiesessie geen optie. Ik bied hiervoor een zinvol alternatief: video call therapiesessies via bv. Skype. Mentaal welbevinden stimuleert het immunologisch systeem in sterke mate.

Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest.

Ik ben erkend Register-therapeut, waarbij ik gebruik maak van hypnotherapie, integratieve psychotherapie en relatietherapie. Ik neem geregeld deel aan intervisie met vakgenoten en volg voortdurend bijscholing om de meest effectieve technieken uit de psychotherapie te kunnen toepassen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn therapie geheel of gedeeltelijk.

Praktijk Mental Balance

Praktijk Mental Balance te Amersfoort (Utrecht / Gooi & Eemland) is er op gericht u weer zo snel mogelijk in balans te brengen. Hierbij gebruik ik moderne therapieën waarvan is aangetoond dat ze het meest effectief zijn.

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapeutische methode om redelijk snel psychische en psychosomatische klachten te verhelpen of te verlichten. Door ervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat de oplossing van uw hulpvraag  in u zelf ligt. Vaak liggen die oplossingen in het onbewuste verscholen of zijn ze in de loop der tijd ondergesneeuwd geraakt. Als hypnotherapeut ben ik een instrument in de therapie, waarbij ik mijn therapeutische vaardigheden aanwend om u in contact te brengen met uw innerlijke leefwereld (onbewuste). Kortom door hypnotherapie krijgt u meer controle over u zelf, waarbij ik als hypnotherapeut niet uw weg bepaal, maar wel een krachtige navigator ben om uw weg te vinden door het labyrint van het onbewuste waar ongekende oplossingen liggen. U kunt hypnose ook beschouwen als een aandachtige manier van luisteren naar uw innerlijke stem, die al eerder in de vorm klachten van zich deed spreken maar vaak onvolledig gehoor kreeg.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van psychotherapie om pijnlijke ervaringen uit het verleden snel en effectief te verwerken. Aanvankelijk werd EMDR alleen gebruikt bij eenmalige (acute) trauma’s, maar latere studies lieten ook aanzienlijke effectiviteit zien bij meervoudige (chronische) trauma’s, angstklachten en chronische pijn. Ik heb veel ervaring met EMDR om deze klachten sterk te laten verminderen of vaak ook geheel te laten verdwijnen. Ik maak hierbij wel de kanttekening dat EMDR zeker niet een middel is tegen alle kwalen. Er bestaan ook psychische klachten - waarbij afhankelijk van iemands achtergrond - andere therapieën veiliger en effectiever zijn. 

Psychosociale therapie

Bij psychosociale therapie wordt uitgegaan van het hier en nu, wat is de problematische gebeurtenis, wat voor gedachten heb je hierover en wat voor gevoelens en gedrag veroorzaakt dit. Door een andere denkwijze zijn adequatere gevoelens en gedrag mogelijk om wenselijke doelen in de toekomst te bereiken.

Relatietherapie

Relatietherapie is erop gericht om relatieproblemen in kaart te brengen, de communicatie tussen de partners te bevorderen en bestaande conflicten te doorbreken. Verder kijken we welke positieve en negatieve gevoelens jullie bij elkaar opwekken en we geven nieuwe relatiedoelen vorm. Hierbij ben ik als relatietherapeut een katalysator om jullie vastgelopen relatie weer vlot te trekken, maar zeker geen scheidsrechter. De ene partner is voor mij niet (on)rechtvaardiger dan de ander.

Integratieve psychotherapie

Hierbij combineer ik als integratief therapeut  inzichten en technieken uit verschillende invalshoeken. De combinatie van hypnotherapie, cognitieve gedragstherapie en psychosociale therapie is vaak zeer krachtig om de door de cliënt beoogde doelen in vaak korte tijd te bereiken. 

PDS-therapie

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende kwaal, die gepaard gaat met buikpijn in combinatie met obstipatie (verstopping) of diarree, dan wel een afwisseling hiervan. Door PDS-therapie, een vorm van gespecialiseerde hypnotherapie, verdwijnen de darmklachten grotendeels of geheel. Door vele medisch wetenschappelijke onderzoeken wordt dit bevestigd. In veel gevallen geeft PDS-therapie ook wel darmmanagement genoemd verlichting bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ik heb een opleiding gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie tot gecertificeerd PDS-therapeut.

Afvallen & Gewichtsbeheersing

Eetpatronen worden beheerst door emoties en de sleutel daarvan ligt in de hersenen. Emotie-eten, troost-eten, stress-eten het is allemaal bekend, maar de sleutel naar een gezonder eetpatroon lijkt zoek. De oplossingen liggen in je zelf, maar zijn verborgen geraakt in het onbewuste. Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld. Hypnotherapie is effectief gebleken bij afvallen, maar ook bij ernstige eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en Binge Eating Disorder (BDE). Als hypnotherapeut heb ik bij de Academie Hypnos ook een certificering gewichtsbeheersing / afvallen verkregen.

Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest. Als integratief therapeut stel ik de cliënt en zijn of haar hulpvraag centraal en niet de therapeutische methode.

Als erkend Register-therapeut worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed door bijna alle zorgverzekeraars.

Dr. Fons de Vries
Register-therapeut (NBVH licentie 13042)
SHO-Registratienr. 110268-104841
Register-therapeut BCZ
®(Licentie 403344R )
Gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)/
Lid Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB)
EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)
Erkend BDE / NDE-therapeut: Netwerk Nabij-de-Doodervaring
AVAR-Keurmerk

Praktijk Mental Balance
Amersfoort - Vathorst - Utrecht - Leusden - Zeist - Gooi: Baarn - Hilversum - Laren - Bussum

Tel. 033 - 470.23.21 

Hypnotherapie:
www.mentalbalance.nl 

Relatietherapie:
https://www.relatietherapie-amersfoort-utrecht-gooi.nl/

PDS-therapie:
https://www.pdstherapeut-amersfoort-utrecht.nl/

EMDR:
https://www.emdr-amersfoort-utrecht.nl/

Afvallen door hypnotherapie:
https://www.afvallen-amersfoort-utrecht.nl/

 

 

KvK Gooi & Eemland 34096812Overzicht Behandelaar

Zingeving
Trauma
Slaapproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
Autisme
Angst / Fobie / Dwang
ADHD / ADD
Pijn
Persoonlijkheidsstoornis
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Gezondheid
Energie
Hoofdpijn / Migraine
Nek- Schouder- Rugpijn
Vermoeidheid
Hyperventilatie
Emotie
Levensvragen
Angst
Eetstoornissen
Samengestelde gezinsproblematiek
Identiteit (sproblematiek)

Adem- en ontspanningstherapie
ACT
Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
Dieet / Afvallen
EFT - Emotionally Focused Therapy
EFT - Emotional Freedom Techniques
EMDR
Energetische therapie
Gesprekstherapie
Hypnotherapie
Innerlijk-kind werk
Integratieve psychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Mental coaching
Mindfulness
Meditatie
Natuurgeneeswijze
NLP
Oplossingsgerichte therapie
Psychotherapie
Psychologie
Regressietherapie
Relatietherapie
RET
Rouwbegeleiding
Systeemtherapie
Transactionele analyse
Voice Dialogue
Zijnsoriëntatie
Analytische Therapie
Reïncarnatietherapie

Cognitief (gedrags)therapeut
EMDR-therapeut
Energetisch therapeut
Relatietherapeut
Integratief psychotherapeut
Adem- en ontspanningstherapeut
Hypnotherapeut
Mindfulness therapeut
NLP Practitioner
Psychotherapeut
Regressietherapeut
RET therapeut
Systeemtherapeut
Reïncarnatietherapeut
Analytisch Therapeut
Psychosociaal therapeut
Therapeut
Psycholoog

Gezond lichaam
Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Dertigers
Jong volwassenen
Pubers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

NBVH
RBCZ
SCAG

Amersfoort
Leusden

's middags
's ochtends
Buiten kantoortijd: avonden

Engels