Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Josie van Dijk

Therapeut Den Bosch


St Josephstraat 14
5211 NJ Den Bosch


Psychologen Nederland

Therapeut Den Bosch

Over Mij- Josie van Dijk- Therapie Den Bosch en Therapie Tilburg

Bij het afronden van de middelbare school wist ik al dat ik in de hulpverlening wilde gaan werken. Meerdere opleidingen en cursussen zorgden vervolgens voor mijn basis als therapeute. Daarnaast heeft meer dan 20 jaar werkervaring, zowel in de eerste als tweede lijn van de GGZ, mij gevormd tot de therapeute die ik vandaag de dag ben.

Betrokken, concreet en daadkrachtig

Ik werk inmiddels alweer een tijd lang voor mezelf en heb dan ook een 'eigen' manier van behandelen ontwikkeld. Ik zou deze manier van behandelen als betrokken, concreet, daadkrachtig, en inzicht-gevend beschrijven. Ik werk echt samen met je als therapeute en op die manier zul je dan ook merken dat we snel tot de kern van het probleem komen. Ik werk daarbij systeemgericht, dat betekent dat zowel jij (psycho) als je omgeving (sociaal) invloed uitoefenen en onderdeel zijn van het ontstaan én de oplossing van problemen. We isoleren jou en je klacht niet, maar bekijken en behandelen in de dynamische wereld waarin je leeft (je ‘systeem’).

Helpen jezelf te helpen

De behandeling bij Therapie Den Bosch en Therapie Tilburg kan best confronterend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat het je zal helpen, om jezelf te helpen.

Dat is de kern van mijn werk: je helpen, jezelf te helpen. En niet alleen je probleem op te lossen, maar je inzicht te geven en je als mens te laten groeien. Zodat jij, op basis van die groei en inzichten, zelf je problemen kunt oplossen. Niet alleen het probleem waarmee je bij mij bent gekomen, maar ook de problemen in de toekomst.Want voluit leven kun je… als je je veilig genoeg voelt om nieuwe stappen te zetten zonder daarin afhankelijk te zijn van anderen. anderen.

Hulp bij heel uiteenlopende klachten

Ik bent bij mij welkom bij heel uiteenlopende klachten en vragen. Dat kunnen klachten en of vragen zijn over persoonlijke obstakels, rouw en verlies, depressie, angsten, verslaving, relatieproblemen, burn-out, onzekerheid of bijvoorbeeld EMDR. Er komen ook vaak cliënten die niet zozeer een probleem of klacht hebben, maar toch graag willen groeien en daar begeleiding bij willen hebben.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!

Ik vind het mooie aan mijn werk bij Therapie Den Bosch en Therapie Tilburg om anderen te helpen om hen op een andere manier naar zichzelf en hun omgeving te laten kijken. Ik probeer je te stimuleren om meer zelfvertrouwen te krijgen, wat er voor zorgt dat jij weer meer invloed kunt uitoefenen op jouw leven en de omliggende factoren. Dat geeft mij voldoening.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn uitgebreide profiel op de website van Psychologen Nederland.

Overzicht Behandelaar

Therapievorm

ACT
Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
EFT - Emotionally Focused Therapy
EMDR
Familieopstellingen
Gesprekstherapie
Gezinstherapie
Innerlijk-kind werk
Integratieve psychotherapie
Loopbaancoaching
Mental coaching
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Psychotherapie
Psychologie
Relatietherapie
RET
Rouwbegeleiding
Schematherapie
Systeemtherapie
Transactionele analyse
Contextuele Therapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Slaapproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Kind en jeugd
Depressie
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Gezondheid
Vermoeidheid
Emotie

Therapeut

Coach
Cognitief (gedrags)therapeut
ACT-therapeut / ACT-trainer
EMDR-therapeut
Relatietherapeut
Integratief psychotherapeut
Contextuele Therapeut
Mental coach
Mindfulness therapeut
Psychotherapeut
Schematherapeut
Systeemtherapeut
Gezinstherapeut

Categorie

Gezond lichaam
Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Dertigers
Jong volwassenen
Pubers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Lid van

NFG
NVAGT
RBCZ

Praktijklocatie

Den Bosch