Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Jeannette Van der Ploeg

Therapeut (BIG) Delft - Capelle


Kluizenaarsbocht 6
2614GT Delft


Psychologen Nederland

Therapeut (BIG) Delft - Capelle

Therapeut (BIG) Delft - Capelle

Als Verpleegkundig Specialist GGZ bied ik ambulante psychiatrische en psychische hulpverlening aan in het kader van de Gegeneraliseerde Basis GGZ Chronische zorg. Dit is de zorg om niet-complexe (enkelvoudige) psychische aandoeningen/stoornissen vast te stellen en te behandelen. Als vrijgevestigd Verpleegkundig Specialist ben ik gehouden aan een generalistische aanpak en een breed scala aan leeftijdsgroepen van jong volwassenen tot volwassenen en ouderen.

Mijn ervaring leert dat patiënten een persoonsgerichte aanpak wensen. Een eenzame oudere of een verloren baan kan depressie opleveren. Ieder verhaal staat apart. Gezonde gewoonten staan niet op zichzelf, maar vertonen een sterke samenhang met de sociale en fysieke omgeving waarin mensen geboren worden, opgroeien en leven. Wie gaat er stoppen met roken of gezonder eten als hij of zij intussen geldzorgen heeft, in scheiding ligt en in een onveilige buurt woont?

Specifieke gedragsgerichte interventies zijn nuttig maar niet zonder daarin de sociale context mee te nemen. Mensen kunnen een kwetsbare periode doormaken. Pas wanneer de problemen aan blijven houden en complexer zijn, is verwijzing naar gespecialiseerde GGZ hulp met meer diagnostiek en behandeltijd van belang. Daarom werk ik samen met een klinisch psycholoog en twee psychiaters die deze gespecialiseerde GGZ hulp kunnen bieden.
Als Verpleegkundig Specialist GGZ ben ik ook bevoegd om, bij onvoldoende herstel op therapeutische behandeling, medicatie voor te schrijven. U hoeft dan niet alsnog naar een psychiater.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Therapievorm

ACT
Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Lichaamsgerichte therapie
Mindfulness
Oplossingsgerichte therapie
Rouwbegeleiding
Lichttherapie

Ik help bij

Zingeving
Slaapproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
ADHD / ADD
Zwangerschapsdepressie
Persoonlijkheidsstoornis
Dementie (screening)
Rouwverwerking

Therapeut

BIG Therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Dertigers
Jong volwassenen
Pubers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Lid van

BIG geregistreerd therapeut
V&VN

Praktijklocatie

Delft
Capelle aan den IJssel