Myriam Hellings

Therapeut Nijmegen


St. Annastraat 279
6525GS Nijmegen


Psychologen Nederland

Therapeut Nijmegen

Ben je niet gelukkig met jezelf of met het leven dat je leidt? Ben je onzeker, angstig of eenzaam? Of perfectionistisch, superverantwoordelijk en uitgeput? Mogelijk heb je al van alles geprobeerd maar lukt het niet om te zijn wie je in wezen bent, te doen wat je werkelijk wil, te leven in harmonie met jezelf en met de ander.

Je eigen plek innemen

Ik geef psychotherapie op analytische basis. Samen kijken we naar de dieperliggende oorzaken van je klachten, zodat er van binnenuit een verandering op gang komt en je in balans komt met jezelf en je omgeving. Analytische therapie helpt je om te worden wie je in wezen bent en van daaruit een eigen plek in te nemen in de wereld, in verbondenheid met anderen.

Duurzame verandering

Analytische therapie pakt problemen aan bij de wortels. Daardoor is het zeer effectief en heeft het een langdurige werking. Psychische klachten en levensproblemen worden beschouwd als een gevolg van onbewuste innerlijke conflicten. De therapie is gericht op die onbewuste oorzaak en spreekt tegelijkertijd het zelfhelend vermogen aan. daardoor ontstaat een nieuw evenwicht.

Werkwijze

Ik werk met gesprekstherapie, droomanalyse, actieve imaginaties, hypnose en creatieve uitingsvormen zoals tekeningen, en met de symbooltaal van films, mythen en (levens)verhalen. Ik begin de therapie met het verhelderen van je archetypisch persoonlijkheidsprofiel. 

Voor wie?

Ik geef therapie aan individuen en aan partners. Aanleidingen kunnen zijn:

Je hebt het gevoel het leven van een ander te leven. Je past je steeds aan aan de verwachtingen van anderen en weet niet goed wie je zelf bent en wat je zelf wil.

Je vraagt je steeds af of je wel goed genoeg bent. Hoe hard je ook je best doet, het is nooit goed genoeg voor jouw gevoel. Je raakt uitgeput.

Je hebt alles en toch voel je je niet vervuld. Er is een onbestemd verlangen maar je weet niet naar wat. 

Je voelt je onrustig, gevoelig en snel overprikkeld. Mogelijk ben je angstig, heb je slaapproblemen of nachtmerries.

Je hebt psychische klachten door een pijnlijke of traumatische ervaring, door ziekte of door veranderingen die horen bij de fase van je leven. 

Je voelt je eenzaam. Je hebt een dierbare verloren of je kunt maar niet de juiste partner vinden. Het kan ook zijn dat je je eenzaam voelt in je relatie.

Wie ben ik?

Ik ben altijd geboeid geweest door de grote vragen van het leven en het omgaan met crisis en (ziele)pijn. Daarom koos ik voor het verpleegkundig vak. Later heb ik mijn aandacht verlegd naar beleid in zorgorganisaties. Lang heb ik gedacht dat verandering mogelijk is als mensen zich maar bewust zouden zijn van wat ze doen en als ze maar voldoende motivatie en inzet zouden hebben. Maar de realiteit bleek anders. Ik ging op zoek naar de oorzaken en naar methoden die wél zouden werken en kwam uiteindelijk bij de dieptepsychologie van Carl Gustav Jung. Hier vond ik antwoorden die voor mij werken en waarmee ik anderen graag wil helpen.

Meer weten over mij?

Wil je meer weten over mij? Je kunt contact opnemen met mijn PsyNed praktijkassistente: mijn praktijkassistente kan je alles vertellen over mijn therapie, over mij, over de kosten en eventuele vergoeding. Je kan ook direct een afspraak maken. Bel gerust met je vraag of voor het maken van een afspraak naar 085-3035740.

Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Coaching
Gesprekstherapie
Hypnotherapie
Innerlijk-kind werk
Psychotherapie
Relatietherapie
Rouwbegeleiding
Analytische Therapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Slaapproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Gezondheid
Energie
Vermoeidheid
Emotie

Therapeut

Coach
Psychotherapeut
Analytisch Therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Dertigers
Jong volwassenen
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Lid van

JVATN

Praktijklocatie

Nijmegen