Leontine van Zwam
This adres could not be found by google.

Pijlstaart 8
5361 SB Grave

Mijn social media:

Facebook

Leontine van Zwam

Veerkracht&Balans

Pijlstaart 8, 5361 SB Grave


Loop jij vast in jouw privé-situatie? Of in jouw werksituatie?

Ben je op zoek naar rust in je hoofd?

Heb je het gevoel dat je “in kringetjes rond blijft draaien”?

Ben jij je richting kwijt?

Ervaar je een gevoel van eenzaamheid?

Heb je te maken met verdriet: verlies van werk, verlies van iemand die je dierbaar is of verlies van toekomstmogelijkheden?

Heb je het gevoel dat je geen controle meer hebt of niet bezig bent met wat je echt wil?

Heb je behoefte aan een goed gesprek waarbij er zonder oordeel écht naar je geluisterd wordt?

Je bent van harte welkom bij Veerkracht&Balans: ik help je graag om op zoek te gaan naar oplossingen of antwoorden.

Wat kan ik als psychosociaal therapeut voor je betekenen?

Een psychosociaal therapeut kan een veranderingsproces waarin je lijkt vast te lopen begeleiden. Op een moment dat je het gevoel hebt dat het je allemaal teveel wordt, zoals bijvoorbeeld bij een echtscheiding, pesterijen, (grote) werkdruk, ziekte, verlies of verdriet, kan ik je helpen.
Samen kijken we naar jouw denken, voelen en doen om hierin patronen te herkennen. Door herkenning en erkenning van deze patronen kunnen we vervolgens toewerken naar verandering waardoor jouw persoonlijke effectiviteit (jouw gedragsrepertoire) zal toenemen, en je beter in staat bent om te dealen met datgene wat op je pad komt.

Om jou te helpen tijdens dit veranderingsproces maak ik gebruik van verschillende technieken zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), RET (Rationele Effectiviteits Training), TA (Transactionele Analyse) en OT (Oplossingsgerichte Therapie). Centraal binnen dit alles staat echter jouw verhaal en jouw beleving. Ik zal je uitnodigen om dit zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Door heel goed naar jou te luisteren en te kijken, verbanden te leggen en blinde vlekken zichtbaar te maken en dit met jou te bespreken ontstaat er voor jou inzicht. Op die manier krijg je inzicht in wat je doet, wat jouw behoefte is, wat je graag wilt en wat je kunt doen om dat te bereiken.

Psychosociale therapie bestaat uit gesprekken, soms in combinatie met oefeningen. Het aantal gesprekken hangt volledig af van jouw verhaal en situatie. Aan het eind van ieder gesprek bekijken we samen of en hoe we verder gaan. Meestal is er na 5 gesprekken al veel bereikt.

Wie ben ik?

Als jongste geboren in een gezin met 3 kinderen, opgegroeid in Heelsum, ben ik na veel omzwervingen uiteindelijk beland in het mooie Grave waar ik samen met mijn man en kinderen zoveel mogelijk van het leven probeer te genieten.

Na diverse functies en carrière wisselingen in combinatie met persoonlijke mijlpalen en dieptepunten viel voor mij een aantal jaren geleden alles op z’n plek en ben ik de opleiding tot psychosociaal therapeut gaan doen. Mijn drijfveer hierbij was (en is) dat ik heel graag anderen wil helpen om de kracht in zichzelf te ontdekken – omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe waardevol dit is.
Daar komt de naam van mijn praktijk ook vandaan: Veerkracht&Balans. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een krachtbron in zichzelf heeft zitten. Soms is deze bron wat moeilijker te bereiken, of ben je de weg ernaartoe zelfs helemaal kwijt. Dan wil ik je graag helpen om die krachtbron te (her)ontdekken, zodat je jouw balans kunt vinden (of herstellen) en op een positieve manier verder kunt. Zodat je weer op jezelf durft te vertrouwen en verder kunt gaan met de dingen die belangrijk zijn voor jou!

Praktische informatie

Mijn praktijkruimte bevindt zich in mijn privéwoning, laagdrempelig en huiselijk, met in de serre (aan de tuinzijde van mijn woning) voldoende privacy voor de ontdekkingstocht van jouw verhaal en beleving.

Meer weten? Neem een kijkje op mijn website of Facebookpagina. Wil je graag kennismaken of een afspraak maken? Mail of bel mij: je bent van harte welkom!

Warme groet,
Leontine van ZwamOverzicht:

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Relatieproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
Rouwverwerking
Energie
Emotie

Therapievorm

Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
Gesprekstherapie
Mindfulness
NLP
Oplossingsgerichte therapie
RET
Rouwbegeleiding
Transactionele analyse

Therapeut

Cognitief (gedrags)therapeut
Counselor
Integratief psychotherapeut
Psychosociaal therapeut

Lid van

NFG


Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Energetisch
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Dertigers
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Praktijklocatie

Grave