Ilse van Schalkwijk

Search for me


Heuvelsteijn 93
3162 SE Rhoon


Psychologen Nederland

Search for me

Leuk dat je mijn profiel bekijkt! Ik ben Ilse van Schalkwijk en werkzaam als coach en psychosociaal therapeut. 

Problemen of nare gevoelens hebben we allemaal. Soms helpt het om er met vrienden, familie of anderen over te praten. Hierdoor kan je het een plekje geven. Soms lukt het niet, waardoor je er last van blijft houden. Ik kan je helpen door je weer in contact te brengen met je gevoelens, waardoor je leven lichter wordt. 

Ik heb meer dan 12 jaar ervaring in de financiele wereld opgedaan o.a. als financieel adviseur en hoofd financien. In die tijd liep ik tegen mijzelf aan en ben ik begonnen aan een opleiding tot therapeut. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om je vermoeid, je waardeloos, angstig en onzeker te voelen. Als kind ben ik langdurig gepest geweest. Aangezien ik niet geleerd had hiermee om te gaan, ontwikkelde ik een eetstoornis. Tijdens de jaren dat ik in de financiele wereld werkte ging ik helemaal op in mijn werk. Alles om maar niet die nare gevoelens te hoeven voelen. Dit leidde in mijn geval tot een burn out en werd depressief.

Ik heb al mijn angsten en nare gevoelens aangekeken en overwonnen met behulp van een therapeut. Nu wil ik jou helpen vanuit mijn eigen ervaringen, aangevuld met een HBO therapeuten opleiding. 

Soorten klachten

Ik begeleid volwassenen en kinderen (vanaf 12 jaar) bij:

·     burn out

·     de gevolgen van pesten

·      het verwerken van verlies

·      depressie

·      hooggevoeligheid (HSP)

Mijn aanpak

Tijdens de intake bespreken we jouw hulpvraag en jouw klachten. Ik kijk naar de oorzaak en door naar je te luisteren gaan we met oefeningen aan de slag, waardoor een diepgaande verandering bij je gaat plaatsvinden.

In het begin zijn de sessie meestal wat dichter op elkaar zodat ik je goed kan ondersteunen in het veranderingsproces. Vervolgens is er wat meer tijd tussen.

De kosten voor de sessies worden over het algemeen deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering en gaan niet ten koste van je eigen riscio. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

 

Therapievormen

Tijdens de sessie maak ik gebruik van oefeningen die komen uit de volgende therapievormen:

  • Acceptance and Commitement Therapy (ACT)


ACT is een gedragstherapie waarin cliënten leren om het zinloze gevecht met vervelend gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat uiteindelijk ten koste van een vitaal een waardevol leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld op zes zuilen, mindfulness, acceptatie, zelf als context, loskomen van gedachten, waarden en toegewijd handelen.

De oefeningen zorgen voor een speelse levenshouding, waarbij alle angsten en pijn die bij het leven hoort, op de koop toe wordt genomen.

  • Emotioneel lichaamswerk (EML)

Emotioneel lichaamswerk is een methode waarbij het lichaam als ingang gebruikt wordt om bewuster te worden van jezelf, jouw lichaam, jouw gevoel en de invloed van gedachten en gedrag. Onverwerkt emoties slaan op het lichaam door spierspanning, minder energie en stress gerelateerde klachten. Op emotioneel niveau kunnen ze leiden tot vervlakking van je gevoelsleven, piekeren en andere psychische klachten. 

Emotioneel lichaamswerk leert je de emoties te aanvaarden en gericht uiting te geven aan wat er in je leeft. Hierdoor gaat je levensenergie weer stromen.

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR)

EMDR is een kortdurende geprotocolleerde en wetenschappelijk bewezen behandeling. Deze methode wordt gebruikt om traumatische gebeurtenissen te verwerken bijvoorbeeld bij heftige angsten van een ongeluk, dood van een dierbare, ziekte of iets vergelijkbaars.

Ik bied emdr aan alleen incombinatie met therapie.

  • Voice dialogue (VD)

 Voice dialogue is een manier om met jezelf in gesprek te gaan. Volgens de VD hebben we verschillende kanten, delen of sub persoonlijkheden die allemaal met andere ogen naar de wereld kijkt. We zijn ons vaak niet bewust van deze Ikken. Al deze ikken hebben verschillende gedachten en gevoelens. Het is leuk en leerzaam om naar deze ikken te kijken. Je leert inzicht te krijgen in je eigen gedrag en waarom dat soms niet effectief is. En je ontdekt hoe je gedrag kunt ombuigen.


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Coaching
EFT - Emotionally Focused Therapy
EFT - Emotional Freedom Techniques
EMDR
Familieopstellingen
Innerlijk-kind werk
Meditatie
Psychologie
Transactionele analyse
Voice Dialogue

Ik help bij

Trauma
Depressie
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Hoofdpijn / Migraine
Emotie

Therapeut

Coach
EMDR-therapeut
Psychosociaal therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Jong volwassenen
Pubers
Volwassenen

Lid van

NFG
RBCZ

Praktijklocatie

Rhoon