Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Greetje Bron-Knecht MSc

Therapeut Schijndel


Nieuwe Molenheide 2
5482 ZV Schijndel


Psychologen Nederland

Therapeut Schijndel

Red Robin Therapie - praktijk voor dieptepsychologie

In mijn praktijk geef ik psychotherapie en coaching op analytische basis. Dit vindt zijn oorsprong in het gedachtengoed van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. Jung noemde zijn versie van de dieptepsychologie "analytische psychologie".

Dieptepsychologie

Hierbij gaat het over worden wie je in wezen bent. Deze weg naar je diepste zelf noemt Jung de weg van individuatie. Om jezelf werkelijk te leren kennen, is het noodzakelijk om ook zicht te krijgen op datgene wat in ons onbewuste leeft. Slechts een klein deel van datgene wat er zich in onze psyche afspeelt is bewust; het belangrijkste deel speelt zich af in het onbewuste. Voor een goed evenwicht van de psyche is het van belang om zich te krijgen op dat wat er onbewust leeft. Hierdoor ben je in staat om betere keuzes te maken en daar steviger voor te gaan staan vanuit de eigen ik-kracht. Dit kan in mijn praktijk voor dieptepsychologie.

Voor wie?

- Als je last hebt van een burn-out of stress gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, slaapproblemen of concentratieproblemen
- Als je het niet meer ziet zitten en je afvraagt wat het leven je nog te bieden heeft?
- Bij gevoelens van eenzaamheid en afgeslotenheid

Werkwijze

Ik werk voornamelijk met gesprekstherapie, maar ook met actieve imaginaties, hypnose, droomanalyse en creatieve uitingsvormen zoals tekeningen. 

Wie ben ik?

Ik ben Greetje Bron-Knecht en heb een MSc in psychosociale gezondheidswetenschappen. In mijn praktijk begeleid ik mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Soms is een aantal coachingssessies voldoende om weer verder te kunnen, soms ook is het noodzakelijk om diepgaander op de problematiek in te gaan met therapie.  

Ik.


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Coaching
Counselling
Gesprekstherapie
Loopbaancoaching
Psychotherapie
Analytische Therapie

Ik help bij

Zingeving
Burn-out / Stress
Vermoeidheid

Therapeut

Coach
Counselor
Loopbaan coach
Analytisch Therapeut

Categorie

Persoonlijke groei
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Alle leeftijden

Lid van

JVATN

Praktijklocatie

Schijndel