Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Michael Moorthaemer

Helder


Admiralengracht 58-1
1057GA Amsterdam


Psychologen Nederland

Helder

Therapie

Op welke manier sta jij je eigen maximale levens-potentieel in de weg? Als Levenstherapeut heb ik mij het verkennen, onderzoeken en dat wat zich mag ontvouwen in het hoogste belang van de cliënt eigengemaakt. Daarbij staat deze vraag centraal: 'Wat is je grootste angst en je (ziels-) verlangen?' Beiden kun je naast elkaar gebruiken als hulpbronnen om uit je 'vastzitten' te geraken. Van reactief overkomen, je gedraagt je angstig en als slachtoffer: 'Ik ben bang, dit voelt niet fijn, dit moet weg', naar proactief regeren, je stapt in je meesterschap en gaat manifesteren: 'Wat kan ik doen, dit voelt fijn, hier wil ik meer van!' 
Heerlijk toch!
 

Therapeut

Als Levenstherapeut ben ik opgeleid aan de School of Life, een gecertificeerd opleidingsinstituut voor energetisch Levenstherapie op basis van coaching, counseling, reading en healing. Daarnaast heb ik 2 jaar de opleiding Somatic Experiencing gedaan, een lichaamsgerichte therapie om trauma te behandelen.
 
Na een ingewikkelde jeugd kwam ik in een pleeggezin terecht. Mijn persoonlijke ontwikkeling en therapie proces heb ik diep getransformeerd en geïntegreerd. Met een specialisatie in traumawerk treed ik het therapeutische proces van mijn cliënt met een open vizier en een flinke dosis gezond verstand tegemoet. Ik kan heel goed zorg dragen voor een diepe therapeutische veiligheid, de basis voor elke transformatie. Therapie doen levert vaak mooie inzichten op over hoe het leven geleefd en gevierd moet worden.
 
Mijn praktijk is gevestigd aan een prachtige gracht in Amsterdam waar ik al 25 jaar woon. Levenstherapie heeft ook voor managers, coaches en dienstverleners een kwalitatief en professionele meerwaarde. De therapie sessie wordt vrijwel altijd (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Als Praktijk voor Levenstherapie Amsterdam ben ik aangesloten bij de FAGT (erkende beroepsvereniging alternatieve geneeswijzen).

Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Adem- en ontspanningstherapie
Energetische therapie
Gesprekstherapie
Innerlijk-kind werk
Lichaamsgerichte therapie
Mental coaching
Mindfulness
Meditatie
Natuurgeneeswijze
NLP
Psychotherapie
Psychologie
Rouwbegeleiding
Zijnsoriëntatie
Kindertherapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Slaapproblemen
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Burn-out / Stress
Revalidatie
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Energie
Vermoeidheid
Emotie

Therapeut

Coach
Cognitief (gedrags)therapeut
Energetisch therapeut
Healer
Natuurgeneeskundig therapeut
Meditatie therapeut
Mindfulness therapeut
NLP Practitioner
Psychotherapeut
Lichaamsgericht therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Alle leeftijden

Lid van

FAGT
RBCZ

Praktijklocatie

Amsterdam