Josje Verwer

Josje Verwer Praktijk voor Psychotherapie & Coaching


Jan Lichthartlaan 1
3941BG Doorn


Psychologen Nederland

Josje Verwer Praktijk voor Psychotherapie & Coaching

Josje Verwer 
Praktijk voor Psychotherapie & Coaching

Wil je weer regisseur zijn van je leven?

Ieder mens krijgt in het leven te maken met moeilijke perioden, psychische en emotionele problemen, gevoelens van eenzaamheid, spanning, onzekerheden of persoonlijke dilemma's. Je kan het gevoel ervaren de regie en het overzicht over je leven te verliezen. En de tijd gaat door, en op een gegeven moment weet je niet meer hoe je hier op eigen kracht uit kan komen. 

Een persoonlijke begeleiding in de vorm van psychotherapie of coaching kan je de professionele steun in rug en veiligheid geven die je op dat moment nodig hebt. Zodat je het heft weer in eigen handen hebt, regisseur bent over je eigen leven. Dit is een verademing, een verrijking en creëert vrijheid en kracht in jezelf! Ongeacht in welke fase je bent in je leven, en ongeacht je leeftijd.

 

Mijn praktijk 

In mijn praktijk binnen Centrum de Boom begeleid ik mensen bij het oplossen van psychische en emotionele problemen zoals somberte, spanningen, stress, niet verwerkte emoties, angst, eenzaamheid, een gebrek aan zelfvertrouwen, depressieve gevoelens, terugkerende conflictsituaties, een gebrek aan inspiratie en levenslust. Ik begeleid mensen op het hervinden van een zelf gekozen balans, levensvreugde, levenskracht en vrijheid. 

  

Wellicht herken je je niet direct in een van de bovenstaande omschijvingen, en zit je 'gewoon' niet lekker in je vel. Dan gaan we uitzoeken wat dit precies voor je betekent, en wat je hieraan kan doen. Of je bent op zoek naar een gesprekspartner die zonder te oordelen eens echt naar je uistert. Ook dan kan psychotherapie uitkomst bieden. 

 


Psychotherapie - een Integratieve benadering

 

Anders dan bij traditonele psychotherapie werkt de integratieve benadering vanuit de onderlinge verbondenheid tussen de verschillende delen waaruit een mens bestaat. Gedrag, cognitie, gevoelens, lichamelijke conditie, het sociale klimaat waarin iemand leeft, zingeving; deze delen zijn allemaal in ieder mens op een eigen wijze aanwezig. In balans of disbalans, in samenwerking of juist niet. 

Iedere client is uniek. En juist binnen deze uniciteit is therapie maatwerk door telkens af te stemmen op jou en je persoonlijke proces van verandering binnen en tussen de verschillende delen. 

De therapie vraagt een actieve houding van zowel de therapeut als de client.  

Een therapietraject duurt gemiddeld tussen de 5 en 15 sessies. Echter, korter dan wel langer bestaat ook! 

 

Ervaar je het gevoel dat je ergens onderweg bent vastgelopen in een klein of groot aspect van je leven? Met professionele ondersteuning bereik je dat je als mens weer de regie over je eigen leven terug neemt, en je zal vrijheid ervaren en kracht.

 

Ja, ik wil nu verandering en een afspraak maken. Wat nu te doen?

 

Het eerste gesprek is bedoeld om je probleem of je klacht duidelijk te krijgen. We bekijken samen wat er aan de hand is en leggen dit probleem of deze klacht als het ware op tafel. Vervolgens kijken we samen naar hoe je dat raakt en hoe je er op dit moment mee omgaat. De behandeling wordt afgestemd op uw wensen en uw doelen.  

 

Optioneel kennismakingsgesprek

 

In mijn praktijk bied ik ook de mogenlijkheid voor een optioneel kennismakingsgesprek. In dit gesprek met een duur van 20 minuten staan we kort stil bij je klachten, heb je de mogelijkheid om je vragen te stellen en zodoende een indruk te krijgen van mij als therapeut en de wijze van therapievoering. Is er een klik dan zal het gesprek vanzelf doorlopen in een sessie van een uur en wordt het hieraan gekoppelde tarief gehanteerd. 

 

Over mijzelf

 

Ik heb een Bachelor's degree,  Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen. Gedurende net geen tien jaar ben ik als adviseur en trainer werkzaam geweest. Ik wilde mij echter verder verdiepen in een andere en intensievere vorm van begeleiding van mensen. Zo ben ik begonnen met mijn studie aan De Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik mijn Coach-Counselor bevoegdheid behaald. Op dit moment ben ik bezig met de laatste fase van de opleiding Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen die ik in 2019 afrond. 

Omdat ik nog in opleiding zit hanteer ik ter compensatie een gereduceerd tarief.

 

 

Je bent zeer welkom in mijn praktijk op de Utrechtse Heuvelrug!

 

Met een hartelijke groet, 

 

Josje Verwer


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
EMDR
Familieopstellingen
Integratieve psychotherapie
Mental coaching
Mindfulness
Psychotherapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Slaapproblemen
Depressie
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
Pijn
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Gezondheid
Voeding
Energie
Hoofdpijn / Migraine
Nek- Schouder- Rugpijn
Vermoeidheid
Emotie
Levensvragen
Angst

Therapeut

Coach
Cognitief (gedrags)therapeut
Counselor
EMDR-therapeut
Integratief psychotherapeut
Mental coach
Mindfulness therapeut
Psychotherapeut

Categorie

Gezond lichaam
Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Jong volwassenen
Vijftig +
Volwassenen

Praktijklocatie

Doorn