Ingrid Traets

Hazenbos 48
4661np Halsteren

Ingrid Traets

Therapeut Halsteren

Hazenbos 48, 4661np Halsteren


Ik ben enkele jaren werkzaam geweest bij een overheidsinstelling op een P&O afdeling. Het werken met mensen vind ik erg boeiend. Daarom heb ik er uiteindelijk voor gekozen om mij meer te verdiepen in de psyche van de mens om ook op het persoonlijk vlak van mensen meer te kunnen betekenen.

Ik heb inmiddels een afgeronde HBO opleiding Psychosociaal counselor, dit is een opleiding in de behandelende psychologie. Ik ben aangesloten bij de NFG en beschik over een AGB code, waardoor in veel gevallen een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekeraar kan worden gevraagd.

Wat heb ik te bieden? Ik ben geschoold in de cliëntgerichte methode. Daarnaast maak ik veel gebruik van o.a. RET, CGT, Transactionele analyse en NLP-technieken. U bent bij mij ook op het juiste adres als u kennis wilt maken met Animal Assisted Therapy waarbij ik gebruik maak van de hond. Het is bewezen dat de aanwezigheid van honden in een therapiesetting een kalmerend en stimulerend effect heeft. Het verlaagt de bloeddruk en de hartslag, het ontspant en werkt stressverlagend. Het heeft ook een positief effect op het contact tussen therapeut en client. Praten wordt gemakkelijker, omdat de hond als afleidende factor in de ruimte aanwezig is, en er niet perse oogcontact gemaakt hoeft te worden. Eind 2018 ben ik ook gecertificeerd om EMDR te mogen geven.

Ik werk ambulant, wat betekent dat ik gebruik maak van een flexibele werkruimte, dan wel de mensen thuis bezoek. Ook wandelcoaching (met of zonder de hond) behoort tot de mogelijkheden.


Overzicht:

Ik help bij

Trauma
Slaapproblemen
Depressie
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Rouwverwerking
Energie
Emotie
Levensvragen
Angst

Therapievorm

Biofeedback
Adem- en ontspanningstherapie
Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
E-mail therapie
EMDR
Loopbaancoaching
Oplossingsgerichte therapie
RET
Rouwbegeleiding
Transactionele analyse

Therapeut

Coach
Cognitief (gedrags)therapeut
Counselor
Psychosociaal therapeut

Lid van

NFG

Extra taal

Engels
Duits

Categorie

Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Alle leeftijden

Praktijklocatie

Halsteren