Henk van Eck
This adres could not be found by google.

Wilgenhof 5
4128 SH Lexmond

Henk van Eck

Henk van Eck Therapie

Wilgenhof 5, 4128 SH Lexmond


Gestalt - Psychosynthese - Transpersoonlijke Therapie - Mindfulness - Massage - Yoga

 

Intro

Ik geef psychosociale begeleiding aan mensen die zijn vastgelopen in de gang van hun dagelijks leven en daar hun plezier en interesses niet meer in kunnen vinden. Dat kan op het vlak van relaties, familie of werk zijn maar het kunnen ook levensvragen zijn als wie ben ik of waarom besta ik.

Therapie

De essentie van deze therapeutische begeleiding is dat je bewust wordt van je belemmerende overtuigingen en pijnlijke gevoelens hetgeen op dit moment je leven beheerst, dat accepteert en onderzoekt. Door de pijn te accepteren kun je voelen en daarna begrijpen welke overtuigingen dat zijn. Daarna kun je onderzoeken of deze overtuigingen nog relevant voor je zijn in je leven om vervolgens de denkpatronen die daardoor zijn ontstaan te doorbreken. Een overtuiging kan als voorbeeld zijn: ik ben niets waard, ik ben niet om van te houden, ik ben schuldig, ik kan dat niet, ik mag dat niet of ik moet perfect zijn. Etc.

Dit proces geeft de mogelijkheid je hart weer te openen, met die eigenschap dat de liefde die vrijkomt een sterk helend vermogen heeft.
Praktisch gezien kun je via deze weg je doelen en verlangens kenbaar maken en met heelheid in je leven staan. Helen om een heel mens te zijn wil zeggen dat je jezelf accepteert, dus ook je gebreken en imperfectie.

Werkwijze

De werkwijze in de therapie is dat je weer contact maakt met je voelen. Dat je je hoofd in verbinding brengt met je lichaam. Je onderzoekt met name die gevoelens welke je onderdrukt en dan toets je of de door jouw gemaakte overtuigingen die daar bij horen (nog) waar zijn.

Juist die gevoelens welke je onderdrukt zijn boodschappers om je kernwaarden te kunnen ont-wikkelen.

Zo werk je naar de zuivere gevoelens van je hart toe, wat maakt dat je bewust wordt van je authentieke zelf.

De belangrijkste werkvormen die ik hanteer zijn: Gestalt, psychosynthese/transpersoonlijke therapie, bio-energetica, systeemwerk, holistic-pulsing en mindfulness.

Persoonlijk

De mens heeft altijd mijn interesse gewekt en ben daardoor mijn leven lang nieuwsgierig geweest naar de processen als zingeving in de vorm van psychologie, spiritualiteit en filosofie. Na diverse opleidingen, trainingen en diepgaand zelfonderzoek ben ik in 2006 met een praktijk gestart op het gebied van persoonlijke en psychosociale begeleiding.
Centraal in mijn werk staat “leven vanuit je kern” en “zijn wie je bent”.

Mijn werkhouding als therapeut is dat ik op basis van gelijkwaardigheid en zorgvuldigheid een zoveel mogelijk veilige omgeving kan bieden waar ik met aandacht en compassie het proces van jouw mag begeleiden. Te luisteren zonder oordeel en jouw grenzen te respecteren.
Eigenschappen die ik als therapeut te bieden heb zijn aandacht, geduld, compassie, creativiteit en zeker niet te vergeten humor.

Naast het therapeutschap doceer ik in groepsverband yoga en chi gong.Overzicht:

Ik help bij

Zingeving
Trauma
Relatieproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
Rouwverwerking
Gezondheid
Energie
Nek- Schouder- Rugpijn
Vermoeidheid
Hyperventilatie
Emotie
Levensvragen
Angst

Therapievorm

Adem- en ontspanningstherapie
Bio-Energetica
Energetische therapie
Familieopstellingen
Gesprekstherapie
Gestalttherapie
Innerlijk-kind werk
Integratieve psychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Psychosynthese
Yoga
Chi Neng Qigong
Integrale massage
Holistic Pulsing

Therapeut

Energetisch therapeut
Gestalttherapeut
Integratief psychotherapeut
Healer
Adem- en ontspanningstherapeut
Massage therapeut
Meditatie therapeut
Mindfulness therapeut
Yoga docent
Lichaamsgericht therapeut
Psychosociaal therapeut

Lid van

RBCZ
SBLP


Categorie

Gezond lichaam
Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Energetisch
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Volwassenen

Praktijklocatie

Lexmond