Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Richèlle Hodiamont

Praktijk RICH


Reeweg Oost 71
3312 CL Dordrecht

Praktijk RICH

Visie

Praktijk RICH richt zich op de doelgroep volwassenen (vanaf 18 jaar) die kampen met psychische en/of psychosociale klachten. Binnen de praktijk zijn we gespecialiseerd in de gevolgen van emotioneel/narcistisch geweld en/of huiselijk geweld.

Voor alle diensten geldt dat u als cliënt centraal staat! Het hulpaanbod wordt aangepast en afgestemd op uw hulpvraag, wensen en behoeften. Iedere persoon bezit unieke kwaliteiten en krachten die aangeboord zullen worden zodat u straks weer alleen verder kunt! Uw feedback, inbreng en visie zijn van essentieel belang om uw persoonlijke doelen te bereiken. Om die reden wordt u actief betrokken bij uw eigen (herstel-)proces.

Het universum, de wereld, de maatschappij, organisaties, mensen…. alles is continu in ontwikkeling en in beweging. ‘De enige constante is verandering’. Het is voor ons een uitdaging om die verandering, die nodig is om ons aan te passen, op gang te brengen. Dit doen we door knelpunten inzichtelijk te maken en krachten in kaart te brengen die het mogelijk maken problemen succesvol aan te pakken. Wij weten mensen te motiveren en te enthousiasmeren om verandering van binnen uit aan te brengen. Ervan uitgaande dat ieder mens alle oplossingen voor zijn/haar persoonlijke knelpunten al in zich draagt, zullen we dit proces van bewustwording & verandering stimuleren en begeleiden om persoonlijke einddoelen te bereiken. Voor organisaties vindt dit vaak plaats in groepsverband, waarbij persoonlijke en organisatie-doeleinden op elkaar worden afgestemd om een zo optimaal mogelijke groei te doormaken als medewerker, team & organisatie.

Verandering, dat is het uitgangspunt…

 

Werkwijze

Tijdens sessies zal er gewerkt worden met technieken uit o.a. Cognitieve Gedragstherapie, Narratieve Therapie, Integratieve Psychotherapie, Neuro Linguistisch Programmeren, Lichaamsgerichte Therapie, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Imaginaire Exposure/Rescipting.

Indien wenselijk kunt u gebruik maken van E-health programma's ter ondersteuning van de therapie. Naast de therapiesessies in de praktijk kunt u dan op uw eigen tempo, tijdstip en vanuit uw eigen vertrouwde omgeving aan de slag. Het is gebleken dat E-health modules een herstelproces bevorderen en versnellen.

Tevens is het mogelijk om sessies online te laten plaatsvinden. Er wordt dan gebruik gemaakt van Skype. Therapiesessies verlopen dan via beeldbellen. Dit kan bijvoorbeeld een oplossing zijn indien de afstand naar de praktijk te groot is of soms is het fijn om praktijk-sessies af te wisselen met online-sessies. Echter is het belangrijk op te merken dat niet alle hulpvragen geschikt voor online therapie want niet alle interventies kunnen worden ingezet. Wanneer bijvoorbeeld specifieke traumaverwerking (EMDR) wenselijk is, kan dit niet op afstand worden toegepast.


Overzicht Behandelaar

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Relatieproblemen
Depressie
Concentratie- / Leerproblemen
Burn-out / Stress
Angst / Fobie / Dwang
Rouwverwerking
Energie
Vermoeidheid
Emotie
Levensvragen
Angst
Samengestelde gezinsproblematiek
Identiteit (sproblematiek)

Coaching
Cognitieve (gedrags)therapie
Counselling
EFT - Emotionally Focused Therapy
EFT - Emotional Freedom Techniques
EMDR
Familieopstellingen
Gesprekstherapie
Integratieve psychotherapie
Mental coaching
Mindfulness
NLP
Oplossingsgerichte therapie
Psychotherapie
Psychologie
Rouwbegeleiding
Voice Dialogue

Coach
EMDR-therapeut
Relatietherapeut
Integratief psychotherapeut
Psychotherapeut
Psychosociaal therapeut
Psycholoog NIP

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Volwassenen

NIP
NVPA
RBCZ
SCAG

Dordrecht

's middags
's ochtends
Buiten kantoortijd: avonden

Engels