Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Hans Loeffen

Gestaltpraktijk Hans Loeffen


Louise de Colignystraat 28
5616 ER Eindhoven


Psychologen Nederland

Gestaltpraktijk Hans Loeffen

Dit de pagina van Gestaltpraktijk Hans Loeffen in Eindhoven. U kunt bij mij terecht voor: Relatietherapie, Individuele Gestalt-Psychotherapie en Coaching. 

Individueel

In Individuele Gestalt-Psychotherapie ligt de nadruk steeds op het besef krijgen van wat je nú doet, voelt en verwacht. Je gaat je dan bijvoorbeeld realiseren dat je wensen en behoeften hebt waar je niets mee doet en dat je de dingen doet die je eigenlijk niet wil doen. De eenvoudigste manier om dit te controleren is bij jezelf na te gaan of je ervan geniet. Ergens van genieten is een teken van contact, een vervulling van een behoefte of een project dat bevredigend verloopt. Als er geen plezier, genot of een andere vorm van voldoening is dan roept dat vragen op: "Is dit wat je werkelijk wilt?" en zo ja: "Waar en hoe wordt de bevrediging van je behoefte dan belemmerd?". 

Relatietherapie

Echt contact is op een eerlijke en liefdevolle manier verbinding maken met jezelf, je partner en de omgeving. De vraag hoe je contact maakt staat in zowel individuele als in relatietherapie centraal.In relatietherapie ligt de nadruk op het weer op gang brengen van de vastgelopen communicatie. Gestalttherapie is eigenlijk altijd een vorm van relatietherapie of mensen nu alleen komen of als stel. Het gaat er altijd om hoe mensen in relatie staan met anderen. 

Coaching

Coaching is in mijn geval Individueel Gestalt Psychotherapie toegespitst op het werk. Hoe overleef ik op het werk? Hoe geef ik mijn grenzen aan? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet uitval met een burn-out. Hoe ga ik om met conflicten op het werk, met pesten, dominante collega's of managers? Ik kan me goed inleven in de denk en handelswijze van technici. Ik werk veel met mensen van ASML, NXP, Philips. enz.

Ik ben praktisch ingesteld, ik kijk eerst naar de dagelijkse gang van zaken, een ruzie over de afwas, je niet gewaardeerd voelen door je baas of een vaag gevoel van onvrede. Ik kijk hoe deze problemen praktisch aangepakt kunnen worden en vervolgens onderzoeken we welke vreemde denkbeelden en oude pijnen in de weg zitten om tot een bevredigende oplossing te komen. Ik ben gestalttherapeut maar maak ook vrijelijk gebruik van andere therapeutische en spirituele stromingen. Meditatie, familieopstellingen, EFT, contextuele therapie, lichaamswerk en alles wat ik nog meer kan gebruiken. Kijk voor meer informatie op mijn website www.hansloeffen.nl


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Bio-Energetica
Coaching
Counselling
EFT - Emotionally Focused Therapy
EFT - Emotional Freedom Techniques
Familieopstellingen
Gesprekstherapie
Gestalttherapie
Gezinstherapie
Integratieve psychotherapie
Mindfulness
NLP
Psychotherapie
Psychologie
Relatietherapie
Systeemtherapie
Transactionele analyse
Voice Dialogue
Zijnsori├źntatie
Contextuele Therapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Seksualiteit / Geaardheid
Relatieproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
Autisme
Angst / Fobie / Dwang
ADHD / ADD
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Vermoeidheid
Emotie
Levensvragen
Angst
Samengestelde gezinsproblematiek
Opvoedingsproblematiek

Therapeut

Coach
Gestalttherapeut
Relatietherapeut
Psychotherapeut
Psychosociaal therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Doelgroep

Volwassenen

Lid van

NBGT

Praktijklocatie

Eindhoven