Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Anna Liem

Anna Liem Muziek


Poortweg 1
4613 BW Bergen op Zoom


Psychologen Nederland

Anna Liem Muziek

Muziektherapie

Het samen beluisteren en/of maken van muziek, kan emotionele processen aanzetten, stimuleren en door laten werken. Hiermee kun je (nare) ervaringen verwerken, een plek geven en achter je laten.

Anna Liem werkt met volwassenen en kinderen.

Wanneer kan muziektherapie jou helpen?

Als je het lastig vindt om je gevoelens te herkennen, te uiten of te verdragen kan muziektherapie mogelijk wat voor je betekenen. Misschien heb je het idee dat je niks voelt en zit je alleen maar in je hoofd. Misschien voel je je juist vaak verdrinken in je gevoel. Je zou in ieder geval niet de eerste en enige zijn die hiervan last ondervindt. Het goede nieuws is: je kan er mee leren omgaan en meer balans terugvinden in je leven.

Denken, voelen, handelen

Bij muziektherapie wordt verbinding gemaakt tussen je denken, voelen en handelen. Dat is belangrijk omdat je zo gemakkelijker door het leven gaat. Onderdruk je al je gevoelens, dan kan je daar (fysieke) klachten van krijgen en mogelijk heb je het gevoel dat je niet leeft. Het leven gaat dan aan je voorbij. Voel je juist alles en raak je daardoor overspoeld, dan bén je je emoties en daar ondervindt je ook (fysieke) klachten van.

Binnen muziektherapie leer je waar te nemen wat er nu door je heen gaat en welke neiging of verlangen je aan de hand daarvan hebt. Waarnemen is steeds eerlijker naar jezelf durven kijken. Je leert aanwezig te zijn bij je gevoelens, in plaats je gevoelens te zijn. Je leert aanwezig te zijn bij je gedachten, in plaats van te handelen vanuit je (negatieve) gedachten. Je leert aanwezig te zijn bij wat er gebeurt in contact, en je leert daardoor wat jouw patronen zijn en hoe je die kunt doorbreken of kunt loslaten.

 

 


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Muziektherapie

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Trauma
Kind en jeugd
Depressie
Burn-out / Stress
Autisme
ADHD / ADD
Persoonlijkheidsstoornis
Emotie
Levensvragen
Angst

Therapeut

Vaktherapeut
Muziektherapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Ontspanning
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Dertigers
Jong volwassenen
Kinderen
Veertigers
Vijftig +
Volwassenen

Lid van

FVB

Praktijklocatie

Bergen op Zoom