Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Lotte Kaptijn

Vrij Leven; Therapie en Coaching


John Lennonstraat 13
6663 GR Nijmegen


Psychologen Nederland

Vrij Leven; Therapie en Coaching

Wil je belemmerende vicieuze cirkels doorbreken? Ben je niet tevreden met jezelf, anderen of je leven? Word je regelmatig speelbal van je emoties of voel je juist nauwelijks iets? Vind je het een uitdaging om je grenzen te ervaren en te stellen?

Deze psychosociale therapievorm ondersteunt om te gaan ervaren wat de kern is van waar je tegen aan loopt. Ik ondersteun je vervolgens om alsnog processen af te ronden die zich niet hebben kunnen voltooien. Door vanuit je ervaring te werken, met je aandacht 'naar binnen' te gaan en te doorvoelen en handelen op een manier die goed is voor jou, kan er blijvende verandering ontstaan van binnenuit. Hierdoor beklijven je inzichten en veranderingen veel beter.

Compassie, verbinding en innerlijke vrijheid

Deze ervaringsgerichte therapie is gebaseerd op Gestalt therapie, familieopstellingen, psychosynthese en boeddhistische psychologie. Door de compassie en verbinding waaruit gewerkt wordt, kunnen thema's en ervaringen aan het licht komen die je onbewust wellicht ver had weg gestopt. In mijn ervaring is het al heel helend als je erkend wat er in je leeft en dat hier écht naar geluisterd wordt. Door aanwezig te kunnen zijn bij wat je vreest, kan het veranderen ( terwijl onze natuurlijke neiging is om er van weg te gaan en afleiding te zoeken). Hoe meer je dit oefent, hoe minder je geleefd wordt door je angsten en overtuigingen, en hoe meer je innerlijk vrij wordt.

Zo kun je steeds meer je leven vorm gaan geven op een manier die bij je past, waar je vreugde en energie bij ervaart.

Mijn ervaring en 'missie'

In 1999 kreeg ik een burn-out, wat mijn leven volledig stil legde. Dit is een belangrijk keerpunt in mijn leven geweest. Het was het begin van de weg terug naar mezelf. De verbinding herstellen met mijn authentieke zelf, leven vanuit vertrouwen en keuzes maken vanuit intuïtie. 

Omdat het mijn kwaliteit van leven zo heeft vergroot, wil ik anderen graag begeleiden in hun eigen ontwikkelingsproces. Ik gun ieder mens om vanuit verbinding met zijn eigen kern zijn leven vorm te kunnen geven, vertrouwen te ervaren bij de veranderingen die plaats vinden in het leven, en daarbij contact te blijven houden met zijn innerlijke kompas. Dit leidt tot het ervaren van levensvreugde, bezieling, innerlijke kracht en verbondenheid. 

Kennis maken of meer informatie


Overzicht Behandelaar

Therapievorm

Coaching
Gestalttherapie
Innerlijk-kind werk
Mindfulness
Psychosynthese
Rouwbegeleiding

Ik help bij

Zingeving
Weerbaarheid
Relatieproblemen
Depressie
Burn-out / Stress
HSP - Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Gezondheid
Hoofdpijn / Migraine
Vermoeidheid
Emotie
Levensvragen
Angst

Therapeut

Coach
Gestalttherapeut
Massage therapeut
Psychosociaal therapeut
Therapeut

Categorie

Emotioneel
Persoonlijke groei
Coaching / Psychologie

Extra taal

Engels

Doelgroep

Alle leeftijden

Praktijklocatie

Nijmegen