Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Therapeut Utrecht


Yvonne op de Beek

Therapeut Utrecht

Counselor   Coach   Relatietherapeut   Psychotherapeut  
Weerbaarheid   Kind en jeugd   Relatieproblemen   Seksualiteit / Geaardheid  

Psycho-sociale therapie in de stad Utrecht: Wie kent dat niet … Het lukt je wel te bedenken wat je anders wilt, maar niet om het anders te doen. Je moet het zelf doen én je hoeft het niet alleen te doen. Samen kunnen we, in vertrouwelijkheid en veiligheid, werken aan herstel van de regie over je leven. Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende vragen op het gebied van: Relaties: individueel of met partner en/of kind,ouder Opvoedingsondersteuning Psychotrauma verwerking Psychosomatische klachten Verwerking Rouw en Verlies ervaring Omgang met Intimiteit en Seksualiteit Angst, depressie, burn-out, obesitas en andere levensvragen. Werk en studie gerelateerde vragen Ik werk met gesprekstechnieken, praktische oefeningen en methodieken die diepere oorzaken en achtergronden voelbaar en inzichtelijk voor je maken. En je nieuw ‘gereedschap’ en nieuwe keuze mogelijkheden laat ervaren. We stemmen af op jouw vraag en persoonlijke situatie, of die van jou samen met partner/ kind/ ouder. Ik heb meer dan 25 jaar therapeutische en pedagogische praktijkervaring met alle leeftijden. Moeilijke omstandigheden en ‘slechte’ tijden bevatten ook kansen om jezelf beter te leren kennen. En er uiteindelijk sterker uit te komen. Mijn praktijk Mijn praktijk is op loopafstand van Utrecht CS. Vanuit de jaarbeurs-uitgang ga je via de Leidseweg langs het water.   Met de auto is mijn praktijk ook goed te bereiken. De praktijk is vlakbij afslag 8 van de A2. In de straat zijn voldoende (betaalde) parkeerplekken. Ook zijn er oplaadpunten voor elektrische auto's aanwezig.

Therapeut in:

Utrecht


Therapeut Utrecht
Billitonkade 16
Utrecht
085-3035740


Eltica de Jager Meezenbroek

ACT praktijk

ACT-therapeut / ACT-trainer   Coach   Mental coach   Mindfulness therapeut  
Levensvragen   Angst   Zingeving   Burn-out / Stress  

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Dat je niet meer weet wat je toevoegt en waar je het voor doet? Of heb je het gevoel dat je niet weet hoe je verder moet?  Dergelijke gevoelens en gedachten zijn heel normaal. Het kan zijn dat je een ingrijpende verandering hebt meegemaakt en niet weet hoe daarmee om te gaan. Of dat je al lang in dezelfde situatie vastzit. ACT praktijk biedt begeleiding bij stress, burn-out, omgaan met ziekte of verlies, somberheid, angst en zingevingsvragen.  ACT praktijk wil graag naast je staan op je weg naar zelfacceptatie, het toelaten van gevoel, afstand nemen van lastige gedachten en je richten op wat je belangrijk vindt. ACT begeleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een relatief nieuwe gedragstherapie waarmee zeer goede resultaten worden behaald. ACT begeleiding combineert de voordelen van therapie (diepgaand, wetenschappelijk onderbouwd en effectief) met die van coaching (kortdurend, praktisch, gericht op heden en toekomst en op je kracht en waarden). ACT staat voor toewijding (commitment) aan datgene wat je belangrijk vindt en acceptatie van je eigen beperkingen en van de moeilijke gedachten en gevoelens die je tegenkomt. Interesse? De begeleiding wordt vergoed in de aanvullende zorgverzekering. Maak via www.actpraktijk.nl een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Therapeut in:

Utrecht


ACT praktijk
Groeneweg 81
Utrecht


Rinie van Leeuwen

Praktijk Rinie van Leeuwen

Coach   Energetisch therapeut   Adem- en ontspanningstherapeut   Zijnsgeoriënteerd begeleider  
Levensvragen   Weerbaarheid   Zingeving   Relatieproblemen  

Sinds 2007 begeleid in mensen in eerste instantie als coach daarna ook als lichaamsgeoriënteerd therapeut. Vanaf heel jong, hebben we een drang om te leven en daarin ontwikkelen we een aanpassingsvermogen en ontstaat er een bepaalde levenshouding. Vaak krijgen we last van deze levenshouding, we ervaren dat we het leven te weinig leven zoals we ons dat hadden voorgesteld of ervaren dat het niet in overeenstemming is met onze verlangens. Er ontstaan psychische en lichamelijke klachten en vaak een gevoel dat we ons zelf kwijt zijn. Samen onderzoeken we wat de achtergrond is van je klachten en krijg je zicht op hoe dit doorwerk in hoe je het leven (be)leeft. Door dit vanuit compassie naar jezelf te doen en door er niet alleen over te praten maar ook door oefeningen en door voelen hoe je lichaam reageert, krijg je meer contact met jezelf en kan je bewustzijn groeien. Vanuit dit contact kan wat beschadigd is geheeld worden, kun je nieuwe ervaringen opdoen en kan vertrouwen groeien. Dit helpt je om je vrijer te voelen en je aangepaste levenshouding te veranderen naar een levenshouding die jou past. Je leert om vrijer en liefdevoller met jezelf te zijn. In dit proces zal spanning afnemen, zul je je energieker voelen en  ben je in staat om en goede en vruchtbare manier contact te maken met de mensen om je heen. 

Therapeut in:

utrecht


Praktijk Rinie van Leeuwen
Van Musschenbroekstraat 81 81
utrecht
06 49287624


Ilkana Goja Yusifova

EmpowerU, Praktijk voor Hypnotherapie, EMDR en Integrale Therapie

Coach   Natuurgeneeskundig therapeut   Hypnotherapeut   Orthomoleculair therapeut  
Angst   Weerbaarheid   Kind en jeugd   Relatieproblemen  

Ieder individu is uniek. Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Therapeutische sessies op maat, waarbij op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld, staan bij mij voorop. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om jou hierin de juiste begeleiding te geven.  Ik ben Ilkana en heb mijn praktijk EmpowerU in het centrum van Utrecht en in Leidsche Rijn. Ik integreer Hypnotherapie en Orthomoleculaire therapie in mijn praktijk. Hierbij sta jij als individu en jouw lichaam en geestelijk welbevinden centraal.  Verschillende behandelmethoden worden gebruikt tijdens een sessie, afhankelijk van jouw hulpvraag. Als Hypnotherapie, Biofeedback of EMDR niet van toepassing zijn, dan kunnen integratieve methodieken worden gebruikt. Bij de integratieve methodieken maak ik gebruik van meerdere behandelmethoden om een bepaald doel te bereiken. Door deze technieken in combinatie aan te bieden, kunnen we aan verschillende hulpvragen werken. Het belangrijkste doel van de integratieve benadering is om jouw je innerlijke rust te laten hervinden. Therapie bij EmpowerU begint met een intakegesprek waarin we samen jouw precieze hulpvraag in kaart brengen. We bepalen concrete doelen en stellen een agenda op met punten waar we aan gaan werken. En in de daarop volgende sessies realiseren we de gestelde doelen stap voor stap. Mogelijke situaties waarbij ik je kan ondersteunen zijn: - Overspanning, stress en burn-out - Niet kunnen omgaan met bepaalde problemen of mensen - Angst en faalangst - Onzekerheid en verandering in je leven - Afvallen en gewichtsmanagement - Verklaarbare en/of onverklaarbare pijnklachten - Prikkelbare Darm Syndroom / Spastische Darm Syndroom - Vruchtbaarheid en Zwangerschap - Terugkerende negatieve situaties Wil je meer weten over de verschillende ondersteuning die ik kan bieden, kijk dan op mijn site: https//empoweru-therapie.nl of bel me op 06-44169888

Therapeut in:

Utrecht


EmpowerU, Praktijk voor Hypnotherapie, EMDR en Integrale Therapie
Goeman Borgesiuslaan 77
Utrecht
0644169888


Marcella van Gool

Begeleiding in Aandacht

Psychosociaal therapeut   Therapeut  
Angst   Burn-out / Stress   Pijn   Rouwverwerking  

In mijn begeleiding (bij  rouw en verlies)  leer jij beter en makkelijker omgaan met de moeilijkheden in je leven. Samen kijken we met aandacht naar jou en je situatie, angst, verdriet en pijn. Het raakt me iedere keer weer hoeveel rust en ruimte er dan kan ontstaan. Je gaat ervaren hoe dingen voelen i.p.v. denken, vechten of vluchten. In de therapie kom je erachter wat gebeurtenissen (uit het heden of verleden) voor je betekenen. Zo krijg je meer zicht op jezelf: je kwaliteiten en je kwetsbaarheden en hoe daar mee om te gaan. Dat geeft kracht en zelfvertrouwen.   Ruimte voor Rouw en Mindfulness Mijn specialisatie is rouw en verlies . Verlies van een dierbare en ook breder zoals verlies van gezondheid (door chronische ziekte of bij kanker), van werk of van wensen. Ik ben als Gecertificeerd rouw- en verlies-begeleider (cat. 3) opgenomen in het verwijsbestand van het Landelijk Steunpunt Verlies. In de begeleiding kan ik werken met behulp van mindfulness:  Het vriendelijk, verwelkomen wat er in jou leeft, zonder oordeel, geeft ontspanning en bewegingsvrijheid.  Mindfulness is behulpzaam bij vele klachten. Bv. burn-out, stress, somberte. In de mindfulnesstraining (dit kan ook individueel) leer je de kracht van HIER & NU aanwezig zijn. Daardoor kun je gezonder, steviger en evenwichtiger in het leven staan.  Marcella Veiligheid en openheid vind ik belangrijk. Met een open hart luister ik echt naar je. Jij en jouw verhaal zijn bij mij zeer welkom. Alle moois en alle pijnlijks. De ervaring leert dat het dan rustiger kan worden en dat dit ruimte biedt voor nieuwe perspectieven. *Gedeeltelijke vergoeding mogelijk bij aanvullende zorgverzekering *Aangesloten bij de beroepsvereniging LVPW Wil je meer weten? Kijk op mijn site.  Bel me gerust. Je bent welkom met je vraag of voor informatie. 

Therapeut in:

Utrecht


Begeleiding in Aandacht
Albrecht Thaerlaan 70
Utrecht
030 2720639


Lotte Lancee

De Nieuwe Held

Counselor   Coach   Gestalttherapeut   Relatietherapeut  
Levensvragen   Angst   Weerbaarheid   Zingeving  

“Als therapeut en coach werk ik vanuit mijn nieuwsgierigheid en nuchtere houding. Ik ben benieuwd naar wie jij bent, waar je vandaan komt en wat je wilt veranderen. Daarbij is er altijd aandacht voor de onderlaag. Bedoel je echt wat je zegt of schuilt er iets achter?In gesprekken stel ik me rustig en ondersteunend op, maar ik houd je ook een spiegel voor zodat je geconfronteerd wordt met je patronen. Daarbij zorg ik waar mogelijk voor luchtigheid en humor. Ik bied inzicht en handvatten, maar maak me daarna graag weer overbodig zodat je het leven weer zelf aan kunt.“ Ik ben medeoprichter van De Nieuwe Held, een coachingspraktijk gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van millennials. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Stress op School, een coaching programma dat ondersteuning biedt om ongezonde stress bij middelbare scholieren te verminderen. Ook heb ik ervaring als maatschappelijk werker, therapeut en heb ik een eigen praktijk. Het ultieme moment komt niet! Therapie bij mij begint met een gratis startgesprek. Een gesprek waarin we elkaar leren kennen en we gelijk aan de slag zullen gaan. Dit gesprek kan in de praktijk op de Vondellaan of online (via Skype, FaceTime, oid), net wat voor jou prettig is. Wanneer het klikt plannen we een vervolg. Vervolggesprekken zijn 90 minuten. Wil je een afspraak maken voor een startgesprek? Via  https://denieuweheld.nl/gratis-eerste-geprek/  kan je zelf een kennismakingsgesprek inplannen. Bellen of mailen voor een afspraak kan uiteraard ook. De investeringskosten zijn: Individueel gesprek - tijdens kantoortijden € 135,- per gesprek / Individueel gesprek - buiten kantoortijden € 150,- per gesprek. Buiten kantoortijden reken ik € 15,- extra. Er is deels vergoeding mogelijk van de zorgverzekeraar, vanuit het aanvullende pakket (onderstaand meer informatie). Wanneer het om coaching gaat zijn de bedragen exclusief BTW, therapie is vrijgesteld van BTW. Als je werkgever de kosten voor coaching vergoed, hanteer ik een zakelijk tarief. Hiervoor maak ik graag een offerte, op die manier kan je die meteen overleggen met je werkgever. Wil je eerst meer weten over wat ik voor je kan betekenen? Bel: 06 - 42 36 87 83 of mail: lotte@denieuweheld.nl Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting!

Therapeut in:

Utrecht


De Nieuwe Held
Vondellaan 172
Utrecht
06-42368783