Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Therapeut Zwolle


Hilde Brettscheider

Psychologiepraktijk RET jezelf

Cognitief (gedrags)therapeut   EMDR-therapeut   Gezinstherapeut   Kindertherapeut / kindercoach  
Levensvragen   Zingeving   Kind en jeugd   Relatieproblemen  

Psychologiepraktijk RET jezelf is sinds 2008 gelocaliseerd in Zwolle. Als psycholoog heb ik mijn universitaire studie klinische psychologie  voltooid in Groningen. Ik kwam aldaar in aanraking met de Rationeel Emotieve Therapie, een vorm van cognitieve gedragstraining. De concreetheid, korte behandelduur, oplossingsgerichtheid, doorzichtigheid en doelgerichtheid van deze coachende methode sprak me zeer aan. Daarom heb ik aan het RET-Instituut te Haarlem de opleiding voor Rationeel Emotief Trainer gevolgd. Bij het BivT van Rene Veraar ben ik opgeleid tot EMDR-trainer. EMDR wordt o.a. toegepast bij clienten die een of meer traumatische ervaringen achter de rug hebben. Toen ik cliënten met vermoeidheidsklachten begeleidde merkte ik hoe belangrijk voeding was om je goed te voelen. Daarom heb ik de HBO opleiding voedingsdeskundige gevolgd om hierin mijn clienten nog beter advies te kunnen geven.  In 2014 heb ik de opleiding Coaching bij Hoogbegaafden gedaan. Sinds 2016 ben ik nu inmiddels bevoegd HBO Kindercoach. Heb een SKJ registratie en geef kinderen therapie met diverse problematiek (adhd, odd, ASS ,HSP en hoogbegaafdheid) . In 2017 heb ik de opleiding tot Vitaliteitscoach gevolgd. En begeleid sindsdien mensen met burn out klachten. Voorjaar 2020 heb ik de masteropleiding tot mediator afgerond en kan ik naast relatietherapieen ook mediation aanbieden. Dankzij mijn lidmaatschap van het NFG worden mijn behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een andere vergoedingsbron is: ZIN, PGB of via het UWV.

Therapeut in:

Zwolle


Psychologiepraktijk RET jezelf
Sichtermanmarke 3
Zwolle
0653583678


Hilde Brettschneider

RET jezelf

Klinisch psycholoog  
Levensvragen   Angst   Weerbaarheid   Zingeving  

WELKOM Fijn dat u interesse toont in RET jezelf. Mijn naam is Hilde Brettschneider. Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog en onlangs als mediartor.Ik voer mijn praktijk met hart en ziel al sinds 2008. Daarvoor verleende ik jaren  psychische hulp binnen de stichting Balans ( voor ouders met kinderen met ADHD, ASS, ODD etc.) op vrijwillige basis.Nu is mijn expertise fors uitgebreid zoals u hieronder kunt lezen. Mijn praktijk hanteert de methodiek van de geïntegreerde cognitieve gedragstherapie en mediation.. Dat betekent dat de meest effectieve methoden uit de verschillende terreinen van de psychologie , zoals mindfulness ,NLP, TA, schematherapie , EMDR, TEC, ACT en cognitieve gedragstherapie  o.a. ingezet kunnen worden afhankelijk van de klachten waarmee u zich aanmeldt.Sinds vorig jaar is mediation ook mijn expertise. Ik bied hulp aan mensen alle leeftijden en diverse problematiek. Individueel, of in de vorm van relatie- of systeemtherapie of groepstherapie. Wij richten ons op Zwolle en omstreken met een straal van 70 klm. RET jezelf, staat voor rationeel emotieve therapie/training, een richting binnen de psychologie waarmee ik ooit gestart ben. Doel is cliënten in de kracht brengen zodat ze zelf het leven weer kunnen oppakken,verrijkt door inzichten en vaardigheden en een sterker zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. We hebben GEEN wachtlijsten .De tarieven voor de gesprekken zijn zeer betaalbaar gehouden: 52 euro per uur. Daarnaast hanteer ik een apart tarief voor studenten en mensen met een uitkering. De meeste verzekeraars vergoeden de hulp vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding is tevens mogelijk vanuit Jeugdzorg, WMO, PGB of werkgever. De kosten voor mediation zijn 72 euro per uur. U kunt zowel overdag als in de avonden afspreken, na werk- of schooltijd.  Ik nodig u uit om voor meer informatie mijn website te bezoeken. Mij mailen en bellen kan altijd! 

Therapeut in:

Zwolle


RET jezelf
Sichtermanmarke 3
Zwolle
0653583678


Vibha van 't Erve

Vibha Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie

Counselor   Cognitief (gedrags)therapeut   Coach   EMDR-therapeut  
Levensvragen   Angst   Weerbaarheid   Zingeving  

Therapie in Zwolle? Vibha Geeft je een andere kijk op jouw vragen en problemen Als natuurgeneeskundig therapeut, help ik je met mijn therapie om erachter te komen wat je werkelijk voelt en wilt. We onderzoeken welke gebeurtenissen en mensen van invloed waren op jou. Welk gedrag ooit handig was, maar nu niet meer. Ik help je te voelen wat klopt en wat niet. Je zult merken dat je met een andere blik naar je eigen vragen en problemen gaat kijken. Dat je met meer vertrouwen kunt afgaan op je eigen gevoel. In deze mentale maatschappij, is het uiten van gevoelens niet altijd even gemakkelijk. Vaak ook is er vanaf de kindertijd negatief gereageerd op deze gevoeligheid. Door negatieve gevoelens ontstaat er stress met als gevolg dat onze hersenen moeite heeft met het verwerken van  waarnemingen. Dit geeft verwarring, vermoeidheid, depressieve gevoelens, angst en het niet meer kunnen verwoorden van onze emoties. Met welk probleem of klacht kan ik je helpen? Afhankelijk van de probleemstelling, maak ik een keuze uit de volgende behandelingswijze:  Burn-Out en Stress klachten, Counseling therapie, EMDR behandeling, Familieopstellingen, HSP Hoogsensitiviteit “training”, Neo-hypnotherapie, Spirituele Healing en  Zingeving vragen Ik wil je graag helpen, begeleiden in jouw unieke proces. Wat je klacht ook is, mijn aanpak stem ik op je af.   Samen kijken we naar welke methode het beste bij jou past. Zie voor uitgebreide informatie op mijn website   https://www.vibha.nl Wat levert het jou op? Contact hebben met je gevoel en kwetsbaar durven zijn staat voor innerlijke kracht en onvoorwaardelijke liefde. Dit geeft weer een basis voor andere kwaliteiten zoals creativiteit en intuïtie. Het is niet mogelijk om het contact met jouw gevoel te verliezen. Zij is altijd aanwezig maar wij leggen er ter bescherming een laagje omheen als we te vaak gekwetst zijn.                ” Contact maken met je gevoel geeft zelfwaardering, balans en zichtbaarheid “ Mijn therapiepraktijk bevind zich in Zwolle, Deurzerdiep 30 in de wijk AA-landen, op 5 minuten lopen van een bushalte. Er is gratis parkeergelegenheid.

Therapeut in:

Zwolle


Vibha Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie
Deurzerdiep 30
Zwolle
0610710687


Nicolette van der Valk

Praktijk InterZijn

Danstherapeut   Coach   EMDR-therapeut   Energetisch therapeut  
Levensvragen   Angst   Weerbaarheid   Zingeving  

Waarmee kan ik je helpen? Loop je op dit moment vast ? Gaat je leven helemaal goed, maar heb je inzicht nodig in bepaalde situaties? Zit je niet lekker in je vel ? Heb je last van stress of zit je in een burn–out ? Voel je je niet goed genoeg ? Waar je mee zit kan van alles zijn. Wat ik heel belangrijk vind is dat je je prettig en veilig bij me voelt om over alles te kunnen praten . Zo kunnen we samen naar de kern van het verhaal gaan om te kijken wat we er aan kunnen doen. Misschien is inzicht genoeg om je verder te helpen, maar misschien is er ook meer voor nodig. Ik heb geen tas maar een koffer vol tools om je te helpen . Wie ben ik? Mijn naam is Nicolette van der Valk en ik ben Psychodynamisch therapeut & lifestyle coach . Ik hoor je denken, wat is psychodynamische therapie? Dat is therapie waar ik kan putten uit een heel veel soorten therapie vormen , waar ik per persoon en per situatie een combinatie kan maken die werkt. Waaronder EMDR , hypntherapy -, systemischtherapie en familieopstelling , regressie- reïncarnatietherapie , NLP , voeding en nog veel meer (https://www.nicolettevandervalk.nl/technieken/ ) . Geen tas vol maar een koffer vol tools. Mijn specialisatie is stress en burn-out ook bij jongeren . Het heeft mij altijd geboeid hoe mensen denken en wat hen beweegt . Mijn liefde voor psychologie en vitaliteit is ontstaan vanuit persoonlijke ervaringen. Verandering in leefstijl en focus hebben mij geholpen mijn klachten te overwinnen , waarna het mijn missie is geworden om ook anderen te helpen. Daarnaast geef ik les bij theway2learn als Docent creatieve werkvormen; dans psychodynamisch therapeut, lifestyle coach en trainer.

Therapeut in:

Zwolle


Praktijk InterZijn
Potmarge 45
Zwolle
0650504565