Psycholoog en Praktijk scoort een 8,8 uit 10 op basis van 1801 beoordelingen.

Wat zet ik in mijn profiel op Therapeut en praktijk?

U bent lid van Therapeut en Praktijk en wilt uw profiel plaatsen. Maar wat is het doel van uw profiel? Hoe moet zo’n profiel er uit zien? Wat moet er in staan? En hoe moet u dat aanpakken? Allemaal vragen die we hieronder voor u toelichten.


Lees ook: Praktische schrijftips voor uw profiel

 

Waarom een persoonlijk profiel?

Potentiële cliënten zijn niet in de eerste plaats op zoek naar een praktijk, maar naar een therapeut die hen kan helpen. Uw profiel biedt hen de mogelijkheid om kennis met u te maken. Ze raken geïnteresseerd in u door een heldere beschrijving van wat u te bieden heeft.

Met een persoonlijk profiel kunt u zich onderscheiden van collega’s. Tevens hebben potentiële cliënten op deze manier de mogelijkheid psychologen te vergelijken en een bewuste keuze te maken voor een psycholoog en een behandelmethode die hen aanspreekt.

 

Voor wie schrijft u een profiel?

U schrijft uw profiel voor uw potentiële cliënten. Maar wie zijn dat? Op wie is uw praktijk gericht (man/ vrouw, kinderen, jongeren, levensfase, opleidingsachtergrond, regio)? Welke vragen of problemen hebben zij? Wanneer zijn deze voor hen opgelost? In uw profiel houdt u daar rekening mee én maakt duidelijk op wie u zich richt.


Hoe spreekt u potentiële cliënten aan?

Wanneer mensen een hulpvraag hebben, zoeken ze niet alleen naar iemand die capabel is om hen te helpen. Ze willen zich ook op hun gemak voelen bij de persoon met wie ze werken. Er moet een bepaald vertrouwen zijn, een klik.  

Wanneer u beschrijft wie u bent, wat u kunt doen voor cliënten en wat u belangrijk vindt in het werken met cliënten, zorgt u ervoor dat mensen u leren kennen. Potentiële cliënten die een beeld van u hebben en zich aangesproken voelen, zullen eerder contact met u opnemen.

Een eerlijk, authentiek beeld van uzelf en uw praktijk trekt de interesse van de mensen die zich aangesproken voelen en die bij u passen.

 

Log nu in en pas uw profielpagina aan!